whatsapp

Sağlık

20 YAŞINDAKİ ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Kartepe Köseköy'de ikamet eden 20 yaşındaki Ayşenur Kaçar, Medikalpark Gebze Hastanesi'nde başarı bir ameliyat ile eski sağlığına kavuştu.

21 Haziran 2016 Saat: 08:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.085 kez okunmuştur

20 YAŞINDAKİ ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
20 YAŞINDAKİ ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İki çocuk annesi Ayşenur Kaçar’a, rahatsızlığı nedeniyle başvurdugu  Medicalpark Gebze Hastanesi'nde gebeliğe bağlı  ana toplarcdamarlarında pıhtı oluşması teşhis konuldu.  Burada yapılan incelemelerde hastanın  dizinden karın içine kadar olan tüm toplardamarının pıhtıyla tıkalı olduğu tespit edildi.  Yapılan inceleme ve araştırmaların sonunda  Ayşenur Kaçar'ın acilen ameliyat olmasına karar verildi.  Başarılı bir ameliyat geçiren  hasta eski sağlığına kısa zamanda kavuştu.

''GİTMEDİĞİMİZ DOKTOR KALMADI''

Yaşadığı sıkıntılı dönemi ve ameliyat sürecini anlattan Ayşenur Kaçar, "10 Mayıs'ta  doğum yaptım.  Akşam üzeri sol ayağında şişme meydana geldi. Biz doktora çağırarak  sorduk, doktor bize 'lohusalık şişmesi olabilir sürekli hareket etmesi gerekiyor' dedi. Yürüdükçe ağrılarım şiddetlendi. Ertesi sabah bize kalp ve damar doktoru getirdiler. Doktor baktı film çekildi ve damarımda pıhtı olduğunu söyledi. İğne  ve hap verdi, 'bebeği emzir' dedi.  Başka bir doktora gittik oda aynısını söyledi bu 'ilaçları altı ay kullanacak, 6 ay içinde pıhtı kendiliğinden eriyecek ve ayak açılacak ama açılmayadabilir' dedi. İçimiz rahat olmadığı için başka bir hastaneye gittik. Orada da  aynı şekilde aynı ilaçları verdiler. İlaçlar değişmedi. Kimse bize hastalık ve sonuçlarıyla ilgili detaylı açıklama yapmadı.

''1 AY İÇİNDE AMELİYAT OLMASI GEREKİYORDU''

Daha sonra yine bir özel hastanede başka bir doktora gittik oda bize bu hastalığın ameliyatla tedavisinin mümkün oldugunu ancak Türkiye'de son  3 yıldır yapıldıgını, İzmit'te yapılmadığını, Türkiye'de de çok az merkezde  sayılı doktorun yaptığını anlattı. Bu ameliyatı yapan doktorlardan birisinin de Medikalpark Gebze Hastanesi'nde ki Doç. Dr. Mert Dumantepe olduğunu söyledi. Bu ameliyatın ilk bir ay içinde olması gerekir dedi.  Sonra biz Doç.Dr. Mert beye geldik, kendisi bize çok detaylı bir şekilde hastalıgı, riskilerini ve yapılması gerekenleri anlattı. Dr. Mert bey  bize başka doktarların verdiği ilaçların pıhtıyı ertime gibi bir özelliğinin olmadıgını, sadece kanı sulandırdığını ve  uygun tedavi yapılmazsa gelecekte bir ömür boyu  bu hastalıgın sonuçlarını çekmek zorunda kalacağımızı anlattı. Ertesi gün için ameliyat günü verildi. Başarılı bir ameliyat oldu. Eğer biz buraya gelmeyip İzmit'te 4 doktorun dediklerine uymuş olsaydık 6 ay orada bu ilaçları kullanacaktık ancak  hastalık çare olmayacaktı ve ayağım kesilmeye kadar gidecekti.  Doç.Dr. Mert beyden ve hastanede görevli Hesna Anasız isimli stajyer hemşireyeden Allah razı olsun zorlu bir ameliyat yaptı  şimdi çok daha iyim“ dedi.

''HASTAMIZ ŞANSLIYDI''

 Ameliyatı gerçekleştiren  Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr Mert Dumantepe’de “Hastamız Ayşenur hanım bize ikinci doğumunu yaptıktan sonra sol bacağında başlayan şişme ve ağrı şikayeti ile başvurdu. Gebelikte Derin ven trombozu sık rastlanılan bir hastalık ancak bilinirliliği maalesef çok az. Hamilelik döneminde salgılanan hormonlarla ve annenin kan miktarının artması ile toplardamar pıhtılaşma riski artar. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde hem bebeğin hemde rahmin büyümesi ile kasık toplardamarlarına olan baskı pıhtılaşma risklerini daha da arttırır. 1.000 hamile kadından yaklaşık 1 tanesi hamileyken veya doğum yaptıktan sonraki yaklaşık altı ay içinde pıhtılaşma yaşayabilir dedi.
Hastamız Yaklaşık 2 haftadır hastane hastane dolaştıklarını ve sadece kan sulandırıcı ilaç verildiğini, ancak bacakta herhangi bir iyileşme olmadığını anlattı. Yaptığımız Doppler Ultrason ile sol bacak ana toplardamarında diz seviyesinden başlayıp karnının içine kadar uzanan akut dönem pıhtı olduğunu gördük. Kullandığı kan sulandırıcı iğnelere rağmen pıhtıda herhangi bir küçülme yada erime olmamıştı.  

DERİN VEN TROMBOZUNDA EN YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ

 Modern tıptaki gelişmeler ve kateter yöntemleri sayesinde erken dönemde direk damardaki pıhtının içine girilerek, aktif şekilde pıhtı erimesinin sağlananıp damar tamamen açık hale getirilebilmekte. Bu yöntemler kateterlerle pıhtıyı eritici ilaçların tıkalı damara verilmesi ya da pıhtının kateterler yoluyla parçalanması ya da direk aspirasyon kateterleri ile pıhtının aspire edilmesini içermektedir.  Hastamız Ayşenur Hanım çok şanslıydı çünkü bu kadar yüksek seviyeli bir pıhtının akciğer embolisi ile sonuçlanıp kendisinin ölümüne yol açabilirdi. Ayşenura ve ailesine bu hastalığın nedenini, risklerini ve yeni tedavi yöntemlerini ayrıntılı olarak anlatıp onamlarını aldıktan sonra acilen hastamızı Anjiografi salonunda işleme“ aldık.

''700 CC KADAR PIHTIYI ASPIRE ETTIK''

Lokal anestezi altında, hastamız Ayşenur hanım tamamen uyanık haldeyken, bir iğne deliğinden girerek “Anjiojet” adlı özel bir Aspirasyon trombektomi kateter sistemi kullanarak damarın içinden 700 cc kadar pıhtıyı aspire ettik. Yaptıgımız Kontrol anjiografi ile tüm pıhtının aspire edildiği ve damarın tamamen açıldığını gördükten sonra işlemi sonlandırdık. 1 günlük takipten sonra hastamızı şifa ile taburcu ettik. 1 hafta sonraki kontrolde Doppler Ultrason ile tedavi ettiğimiz damar tamamen açık olduğunu ve hastanın şikayetlerinin tamamen geçmiş olduğunu gördük. Şimdi hem bu genç annenin hemde yeni doğmuş bebeğin sağlığı yerinde. Bizde Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi - Medical Park Gebze Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi olarak, hem anneyi hemde bebeği bu sonuçları ölümcül olabilecek hastalığın etkilerinden kısa sürede kurtarıp yaşama döndürmenin mutluluğunu yaşamaktayız“ diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑