whatsapp

Güncel

2015’te 278 Kadın

Kocaeli Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete yaptığı basın açıklamasıyla bir kez daha tepki gösterdi. Kadın Platformu açıklamasında, 2015 yılında erkeklerin en az 278 kadın öldürdüğü dile getirildi.

20 Ocak 2016 Saat: 19:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.435 kez okunmuştur

2015’te 278 Kadın
2015’te 278 Kadın
KOCAELİ’DE BİR HAFTADA 3 OLAY
Kocaeli Kadın Platformu artan kadın cinayetleri ve tecavüzlere sessiz kalmamak, yaşanan olaylara tepki göstermek için önceki akşam Yürüyüş Yolu üzerinde Belediye İşhanı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinde “Yasta değil, isyandayız. Kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı pankartı taşıyan kadın grubu, kadına yönelik şiddeti lanetleyen sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını ise SES Kadın Sekreteri Leyla Sakın yaptı. Sakın, Kocaeli’de son bir haftada kadına şiddete yönelik 3 olay yaşandığının altını çizdi. 

278 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Leyla Sakın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“-2015’te erkekler en az 278 kadın öldürdü, 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. 370 kadını yaraladı. 208 kadını taciz etti. Sadece Aralık ayında 19 kadın öldürdü. 27 kadına şiddet uyguladı.  11 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. 12 kadın ve kız çocuğunu cinsel-ticari sömürüye maruz bıraktı. 13 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Kadına yönelik taciz, tecavüz, cinsel istismar, kadın cinayeti, kasten yaralama, emek sömürüsü oranının en yüksek olduğu kentlerden birisi Kocaeli’de son bir haftada 3 olay yaşandı. Kadına şiddete, tacize, tecavüze ve her türlü baskıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑