whatsapp

Eğitim

AFŞİNBEYDEN ÖNEMLİ SEMİNER ; EŞMECİ, SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Darıca Özel Afşinbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Konak Hastaneleri genel müdürü ve CEO’su Ahmet Eşmeci'nin katılımı ile "Sağlık sektörü genel değerlendirme" semineri Darıca Adnan Menderes kültür merkezinde gerçekle

8 Mayıs 2016 Saat: 10:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.153 kez okunmuştur

AFŞİNBEYDEN ÖNEMLİ SEMİNER ; EŞMECİ, SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRDİ
AFŞİNBEYDEN ÖNEMLİ SEMİNER ; EŞMECİ, SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

SEMİNERE YOĞUN KATILIM

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde  7 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen seminer okul müdürü Arif Zor’un konuşması ile başladı. Seminere Konak Hastaneleri CEO’su ve genel müdürü Ahmet Eşmeci, Konak hastaneleri genel müdürü idare yöneticileri, Afşinbey kurucu yöneticisi Halis Yılmaz, kurucu  müdür Ümit Varol, Afşinbey Sağlık Meslek lisesi müdürü Arif Zor  ve okulda görevli öğretmenler ile çok sayıda öğrenci velisi ile öğrenciler yoğun katılım gösterdiler.

  

SEMİNER SAĞLIK SEKTÖRÜNÜNÜN MİMARINDAN

Çalışma yaşamına sağlık sektöründe adımını atan ve ülkemizde bulunan büyük hastanelerde çeşitli kademelerde görev yapan, bugün Konak Hastaneleri Genel Müdürü olan Ahmet Eşmeci, büyük hastanelerin kurulması ve ülkemiz sağlık sektörüne kazandırılmasında en büyük emeği geçen bir sağlıkçı.

 

AFŞİNBEY ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Eğitim alanında verdiği çalışmalar, ülkemize ve bölgemize kazandırdığı başarılarla bilinen Darıca özel Afşinbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ülkemizin sayılı eğitimci ve sağlıkçılarından Konak Hastaneleri CEO’su ve genel müdürü Ahmet Eşmeci’nin sunumu ile öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin bir çok alanda bilgilenmesini sağladığı sağlık sektörü genel değerlendirme seminerinin gerçekleştirerek sağlık okulları içinde önemli bir adım daha attı.Afşinbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bilindiği gibi AB Erasmus projesi ile öğrencilerine Avrupa’nın bir çok ülkesinde eğitim sağlamış, bu ülkelerde eğitim alan öğrencilerine europass belgesi vermişti.

  

İSTATİSTİKLERLE SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Konak hastaneleri genel müdürü Ahmet Eşmeci, istatistiklere dayalı önemli açıklamaları ile sağlık sektörünün dünü ve bugününü değerlendirdi.Sağlık meslek liselerinin alanındaki önemine değinen Eşmeci, Sağlık Turizmi ile ülkemize tedavi olmak için akın eden komşu ülkelerin kendi hastanelerinde görev yapacak bu okullarımızdan mezun olan sağlık personeline çok ihtiyaçları olduğunu belirtti. Eşmeci yaptığı açıklamalarda Sağlık  hizmetlerinde finansman yönetiminin profesyonel kişilerce yapılması gelir gider dengesinin bozulması. Mevzuat ve kanunlardan dolayı yaşanan sorunlar. Özel sektör yurt içinde büyüyemez ise yurt dışında büyümesi ve beyin göçü hakkında önemli bilgileri dikkatle dinleyen veli ve öğrenciler Eşmeciye sorularla bilgi güncellemesi yaptılar.

 

AVRUPA GÖREV BELGESİNİ ALAN TEK OKUL

Eşmeci, Afşinbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerin mesleğe başladıklarında Avrupa da görev yapmak için gerekli olan europass belgesini  alan ve öğrencilerine bu belgeyi veren tek okul olduğunu belirtti. Eşmeci Afşinbey Sağlık Meslek lisesinin tam donanımlı ve kalitesi yüksek bir okul olduğunu bu nedenle birlikte çalışmayı hedeflediklerini, öğrencilerin hastanelerinde staj yaparak sektöre kazandırılmasıyla önlerini açtıklarını belirtti.

 

   

VELİLER TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Sorunları değerlendirme semineri soru ve cevaplandırma sonrası Ahmet Eşmeci ayakta alkışlandı.oldukça verimli geçen bilgilendirmeden çok memnun kaldıklarını belirten öğrenci velileri ve öğrenciler Eşmeciye ve seminerin gerçekleştirilmesini sağlayan Afşinbeyli öğretmen ve yöneticilere teşekkür ettiler. Afşinbey okulları müdürü Arif Zor, seminerde sunduğu önemli açıklamalarla eğitime katkı sunan Konak hastaneleri genel müdürü Ahmet Eşmeci’ye çiçek çiçek takdim ederek Afşinbey yönetimi adına teşekkür etti.

 

 

YEDİNCİGÜNHABER – Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑