whatsapp

Güncel

AKAR, 3 FİDAN'I UNUTMAYACAĞIZ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece 6 Mayıs 1972'de bu ülkede 3 fidan idam edildi. 3 Fidanı Unutmayacağız.

6 Mayıs 2017 Saat: 10:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.199 kez okunmuştur

AKAR, 3 FİDANI UNUTMAYACAĞIZ
AKAR, 3 FİDAN'I UNUTMAYACAĞIZ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 6 Mayıs 1972 Yılında idam edilen Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilşilerinin 45 yılında yazılı açıklamada. "5 Mayıs`ı 6 Mayıs`a bağlayan gece bu ülkede 3 fidan idam edildi. Ancak; emperyalizme karşı mücadele verdikleri için,bağımsızlık istedikleri için, halkı ezenlere karşı çıktıkları için ve en nihayetinde özgürlüklerin olduğu bir ülke talep ettikleri için idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan o günden bugüne kadar geçen 45 yıl boyunca hiçbir zaman unutulmadı ve birer devrim şehidi olarak her zaman anıldı.

Anti-emperyalist, yurtsever, devrimci tutumlarından son nefeslerine kadar asla ödün vermeyen ve dimdik karşıladıkları ölümleriyle bile sonraki kuşaklara örnek olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 12 Mart faşizminin karanlık, puslu ortamında, haksız yere idam edilmeleri, toplumsal belleğimizde silinmesi olanaksız derin izler bırakmıştır.

45 yıl önce idam edilen üç fidanımızı bu duygu ve düşüncelerle saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Deniz’in söylediği gibi “Vatan, onu parsel parsel satanların değil; Uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır." dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑