whatsapp

Güncel

AKAR, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yayınladığı yazılı açıklamasında, "30 Ağustos 1922, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür."dedi.

29 Ağustos 2017 Saat: 09:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.758 kez okunmuştur

AKAR, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI
AKAR, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "30 Ağustos 1922, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. 30 Ağustos, tarih sayfalarına gömülmek istenen bir milletin yeniden ayağa kalktığı; özgürlüğü ve bağımsızlığı karakter edinmiş bir milletin, boyunduruk altına alınamayacağını dünyaya haykırdığı gündür.

30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın “Ulus olma” bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarıdır. Bugün ise bu mücadele demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik içinde kutlamak, 30 Ağustos´un değerini bir kez daha anlamak zorundayız. Bundan 95 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir.

İşte bu nedenle, zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete olduğu gibi anti demokratik uygulamalara ve onların savunucularına karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir onurla Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum."dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑