whatsapp

Güncel

AKAR, “BUNLARIN ALAYI FETÖ’CÜ”

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Gebze’de yaptığı toplantıda AK Partililerin hepsinin FETÖ’cü olduğuna dikkat çekerek; “Erdoğan, Fikri Işık, Karaosmanoğlu da Gebze Belediye başkanı da FETÖ’cü, bunlar hesap vermeden FETÖ il

3 Ağustos 2017 Saat: 14:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.180 kez okunmuştur

AKAR, “BUNLARIN ALAYI FETÖ’CÜ”
AKAR, “BUNLARIN ALAYI FETÖ’CÜ”

CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Ercan,  CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze basını ile bir araya gelerek 26. Dönem 2. Yasama yılını değerlendirdiler ve bölgemizle ilgili açıklamalarda sulundular. Toplantıya; CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile CHP İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, CHP Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, Dilovası ilçe başkanı Kerem Aydemir, il yöneticileri Mustafa Kaya, Hikmet Koçoğlu, Hakkı Koçak, Lütfü İlhan ve meclis üyeleri katıldı.

CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, “ Bölge Milletvekillerimiz ciddi çalışmaların ardından iki aylık bir arada hem neler yapacaklarını hem de 2. Yasama yılında neler yaptıklarını anlatacaklar. Bugün sadece Milletvekilimiz Av. Fatma Kaplan Hürriyet aramızda yok. Kendisi il dışında görevli olduğu için bugün bizlerle değil” dedi. Bölge Milletvekillerimiz sadece Kocaeli Milletvekilleri gibi değil Türkiye’nin Milletvekilleri gibi çalıştılar diyen Ercan, “Milletvekillerimiz herkesin sıkıntısına koştular. Telefonları 24 saat açık. Birbirleri ile de çok güzel uyum yakaladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İKİ AY KOCAELİ’DE OLACAĞIZ

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “ Meclis bildiğiniz gibi iki ay tatile çıktı. Tatil olur olmaz ilk olarak İzmit’te şimdi de Gebze de basın mensubu arkadaşlarımızla buluştuk. Sizleri gerçekten özlemişiz. Bizler 7 Haziran’da seçildikten sonra böyle bir şey görülmedi. Tarihte böyle bir olay olmadı. 3 seçim ve bir darbe oldu. Yoğun bir meclis çalışmasıydı bizler açısından. Yüzlerce yasa tasarısı geçti. Bu yüzden bölgede biraz çalışmalarda hafif kaldık. Şimdi iki ay sizlerle birlikte olacağız. Kocaeli’ni gezeceğiz. Sorunlarını çözmeye çalışacağız” dedi.

ÜLKEMİZ BÜYÜK BİR ÜLKE

Sizde yakından takip ediyorsunuz ülkemiz zor bir dönemden geçiyor diyen Tarhan, “Ülkemiz büyük bir ülke. Demokrasi güçlü bir ülke. 15 Temmuz darbesi ordunun yaptığı bir darbe değildi. Ordunun içerisinden çıkmış teröristlerin yapmış olduğu bir darbe girişimiydi. Ama 20 Temmuz itibariyle ülkede bir sivil darbe yapılmıştır. Her alanda yüzlerce insan ya görevlerinden uzaklaştırılmış ya da tutuklanmıştır. Ama siyasi ayağı hiçbir zaman gündeme alınmamıştır. Bizler her zaman şunu söyledik. Fetö terör örgütü ile ilişkisi olan bütün siyasetçileri ortaya koyun diyoruz. Bu yüzden bizler CHP Milletvekilleri olarak TBMM’de büyük bir mücadele ile bu sorunları gündeme getirerek mücadele ettik. Genel Başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşü tarihe geçmiştir. Bu yürüyüşe destek veren bütün vatandaşlarımıza ve özellikle emniyet güçlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GEBZE’NİN İL OLMASI GEREKİR

“Gebze’nin sorunlarını biliyoruz” diyen Tarhan, “Birçok kez bu sorunları mecliste de gündeme getirdik. Bizler CHP olarak 3 vekille Kocaeli’ni temsil ediyoruz. Bizler vekiliz. Sizlerin oylarıyla gittik. Bunun hakkını vermek için uğraşıyoruz. Sorunları biliyoruz ve çözüm bulmak için büyük mücadele veriyoruz. Ne yaparsanız yapın Gebze İzmit ile ayrılmış. Gebze’nin il olması gerekiyor. Bunun için de sizlerden de destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

VEKİLLERİN PERFORMANSI NEYE GÖRE ÖLÇÜLMELİ

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “İki yılı değerlendirmek için buradayız. Yaptıkları çalışmalar hakkında olumlu olumsuz yazılar çıkıyor. Bizde neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak için bu toplantıları yaptık” dedi. İki yıl içerisinde bir yasama yılına sığmayacak şeyler yaşadık diyen Akar, “3 seçim yaşandı. Hep seçim nedeniyle vatandaşla muhatap olmuşuz. Bunun içinde hep seçimden seçime geliyorsunuz serzenişiyle karşılaşırız. Peki Milletvekillerinin performansı neye göre ölçülmeli. Sokak çalışmalarına göre mi?, verdikleri soru önergelerine, araştırma önergesine, kanun tekliflerine, kürsü konuşmalarına göre mi? “ diye sordu.

VİZYON SAHİBİ BELEDİYELERE VE MİLLETVEKİLLERİNE İHTİYAÇ VAR

CHP Milletvekilleri bu kentin hakkını veriyor diyen Akar, “Bu kentte ne kadar sorun varsa bunu meclise götürüyoruz. Kamuoyunun gündemine taşıyoruz. Türkiye’nin gündemine oturttuğumuz konular var. Tabi ki bizlerin de hatası var. Ama bizim gösterdiğimiz çabanın 10’da birini iktidar milletvekilleri gösterse sorunların birçoğu çözülür.  80. İnci sırada Kamu yatırımı alan kentte yaşıyoruz. Kocaeli en çok kazanan, en çok vergi ödeyen kent olmasına rağmen. Kocaeli’nin problemleri çok. Bunun çözülmesi için Kocaeli’nin vizyon sahibi belediyelere ve milletvekillerine ihtiyaç var “ dedi.

HEDEFİMİZ 13 BELEDİYEYİ ALMAK

Örgüt içi seçimlerden bahseden Akar, “Örgütlerimizle hiçbir sıkıntımız yok. Kavga yok. Örgütlerimizle uyum içinde çalışıyoruz. Bahsedildiği gibi bir takım pazarlıklar, patronajlıklar olmuyor. Ne bir PM, ne bir Milletvekili, ne bir İl başkanı, ne bir ilçe başkanı patrondur. Bizde patron üyelerimizdir. Herkes çıkar aday olur. Kazansa da kaybetse de çalışmaya devam ediyor. CHP’de kesinlikle kavga yok. Biz üç vekil arkadaş olarak örgüt seçimlerine kesinlikle karışmayacağımız yerel seçimlere aday olmayacağımız açıkladık. Hedefimiz 13 belediyeyi de almak “ ifadelerini kullandı.

YALAN KONUŞUYORLAR

Eksikleri gidermek hepimizin görevi diyen Akar, “Bunları sadece bizim söylememiz yetmiyor. Sizlerin, basın mensuplarının da muhalefetlik yapması gerekiyor” dedi. Yerel yönetimler bir facia diyen Akar, “Yatıp kalkıp Yuvacık Barajından bahsediyorlar. Abdest aldıkları su bile Yuvacık Barajının suyu. Karaosmanoğlu vaatlerimizin yüzde 70’ini yaptık diyor. Sadece yalan konuşuyorlar. Atıcılık dalında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birinci durumda.  Ben buraya gelirken Raybüs’e binip geldim. Teleferiğe de Darıca İlçe Başkanımız bindi” diye konuştu.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

FETÖ’nün siyasi ayağının hiç gündeme getirilmediğini dile getiren Akar, “Bunların alayı FETÖ’cü. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de FETÖ’cü. Türkçe Olimpiyatlarını hatırlayın. FETÖ’cü derken 15 Temmuz da silahı aldı darbeci diye demiyoruz. Sağladıkları imkanları ve işbirlikleri olarak söylüyoruz. Milat 17-25 Aralık değil. Türkiye’nin en büyük hırsızlığıdır 17-25 Aralık. Bunlar hesap vermeden FETÖ bitmez. Bunlara hakkımızı helal etmiyoruz” dedi. Biz çalışmaya devam edeceğiz diyen Akar, “Sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Kocaeli’nin sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. 2019 Türkiye için milat olacak. Bunlardan hızla kurtulmamız lazım. Çünkü Türkiye’ye yazık oluyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑