whatsapp

Güncel

AKAR’DAN MUHTARLARA ZİYARET

Referanduma sayılı günler kala Hayır kampanyası için çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Körfez İlçesinde muhtarları ziyaret ederek yapılmak istenen değişikliklere ilişkin görüş al

3 Nisan 2017 Saat: 09:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.567 kez okunmuştur

AKAR’DAN MUHTARLARA ZİYARET
AKAR’DAN MUHTARLARA ZİYARET

MUHTARLARIN GÖREVİ BİR KARARNAME İLE SINIRLI

 

CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ile birlikte Aralar mahalle muhtarı Fitnat Gündüz ve Mimar Sinan mahallesi muhtarı Aynur Şöhretli'yi ziyaret eden Akar, yapılmak istenen değişiklikle birlikte hiçbir parti adayı olmadan halkın direk seçmiş olduğu Muhtarların bir Kararname ile kapatılcak olmasının kabul edilmez olduğunu söyleyerek bir kişiye bu yetkinin verilmesine Muhtarların da izin vermemesi gerektiğini söyledi.

 

Akar, Anayasa değişikliğinin memleketin, vatandaşların ve mahallerin de birçok sorunu gündeme getiren Muhtarların hiçbir sorununa çare olmayacağını belirterek ‘Bu anayasa değişikliği memleketin hangi sorunu çözecek? Terör sorununu mu çözecek? Terör sorununu çözecek diyenler var, onlara da şunu söylüyorum ben: 15 yıldır tek başına iktidarsın, 15 yıldır terörü bitireceğiz dediniz de önünüze bir parti çıkıp engel mi koydu? İstikrar diyorlar, Ne istikrarı? Ekonomi sizde, bakanlar sizde, valiler sizde. Merkez Bankası size bağlı, Hazine size bağlı. Yani siz ekonomide istikrar getirdiniz, işsizliği önlediniz de CHP mi karşı çıktı, MHP mi karşı çıktı, HDP mi karşı çıktı, muhtarlar mı karşı çıktı? Kim karşı çıktı. Hiç kimse. Kararı siz aldınız böyle bir tablo çıktı ortaya. Siz hangi kararı aldınız da birisi engel oldu, hangi kararı aldınız da bir mahkeme iptal etti? Yok böyle bir şey, amaç tüm ülkeninin kaderini bir kişiye teslim etmek dedi.’

 

BU YETKİLER PADİŞAHLAR DA YOKTU

 

Demokrasiler de tüm yetkinin bir kişiye verilemeyeceğinin altını çizen Akar, Demokrasilerde yetki bir kişiye verilmez. Sadece Cumhuriyet döneminde değil, Osmanlı’da da böyleydi. Orada da bir padişah vardı ama başbakan da vardı. Adı neydi, veziriazam. Bakanlar da vardı, adı neydi vezir. Padişahlıkla cumhurbaşkanlığı arasındaki fark nedir? Padişahlıkta millet yoktur, ümmet vardır. Dolayısıyla millet olmadığı için herkes padişahın kulu ve kölesidir. Cumhuriyette ise herkes bireydir, özgür vatandaştır. Bütün vatandaşlar eşittir. Her vatandaş eşit şartlara sahiptir. Şartlar uygun olursa isterse cumhurbaşkanı olur, başbakan olur” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da halkın sandık başına giderek anayasa değişikliğini oylayacağını, bunun kişiler ve partilerle ilgisinin olmadığını belirten Akar, 16 Nisan da millet egemenliğinin kazanacağını söyleyerek CHP olarak gece gündüz çalışarak vatandaşlara doğruyu anlatacaklarını ve 16 Nisan akşamı hayırlı sonucun sandıktan çıkacağına inandığını belirtti.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑