whatsapp

Güncel

AKAR,“SİYASİ AYAĞA DOKUNULAMIYOR”

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar 15 Temmuz nedeniyle bir açıklama yaptı.

15 Temmuz 2017 Saat: 09:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.375 kez okunmuştur

AKAR,“SİYASİ AYAĞA DOKUNULAMIYOR”
AKAR,“SİYASİ AYAĞA DOKUNULAMIYOR”

CHP milletvekili Haydar Akar 15 Temmuz nedeniyle bir açıklama yaptı. Akar açıklamasında, “İktidar partisi mensuplarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kandırıldım’ sözü ile siyasi ayağa dokunulmazken, darbeciler tarafından asıl kandırılan Er’lerin ve askeri okul öğrencilerinin 1 yıldır tutuklu olması da maalesef Adalet, Hak ve Hukuk’un işlemediğini göstermektedir.”dedi.

HALKIMIZ BİRLEŞTİ

Haydar Akar açıklamasında şunları ifade etti, “Türkiye Cumhuriyeti bir yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Bu hain girişime karşı ilk anlardan itibaren toplum olarak çok önemli bir demokrasi sınavı vererek 80 Milyon tek yürek bu girişimi bertaraf ettik. Gazi Meclisin bombalandığı, halkın üzerine ateş açıldığı bu tarihin en kanlı darbe girişime karşı tüm siyasi partilerin birleştiği, halkın kenetlenip gösterdiği kahramanca duruş kadar, vatansever TSK mensubu Atatürkçü askerlerin çabası ve direnişi bu girişimi engellemiştir.

TSK’nin vatansever Atatürkçü mensuplarının bu girişime karşı direnişi de göstermiştir ki bu ülkenin bekası vatansever ve Atatürkçü askerlerin korumasındadır.

15 Temmuz gecesi Türkiye için, Cumhuriyet için demokrasiye inancı için meydanlara çıkarak canını ortaya koyan ve şehit olan 249 vatandaşımızı rahmetle anarken gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

ADALET , HAK, HUKUK İŞLEMİYOR

15 Temmuz sonrası "FETÖ" soruşturmaları kapsamında 169 bin 113 kişi hakkında işlem yapılırken, 50 bin 510 kişi tutuklanmış, 100 binin üzerinde memur açığa alınmıştır. Ancak geçen 1 yıl süresince bu örgüte yıllarca tüm desteği verip, devletin tüm kurumlarında örgütlenmesine hizmet eden siyasi ayağın ortaya çıkarılmamış olması 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kanının yerde kaldığını gösterirken toplum vicdanını da yaralamaktadır.

 İktidar partisi mensuplarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kandırıldım’ sözü ile siyasi ayağa dokunulmazken, darbeciler tarafından asıl kandırılan Er’lerin ve askeri okul öğrencilerinin 1 yıldır tutuklu olması da maalesef Adalet, Hak ve Hukuk’un işlemediğini göstermektedir.

BİRLİK RUHU DAĞILDI

İktidar partisinin 15 Temmuz’u bahane ederek bir yıldır ülkeyi OHAL ile yönetmesi, gecelik kararnamelerle getirilen Anayasa’yı çiğneyen düzenlemeler, Meclis’in çalıştırılmaması, keyfi kapatmalar, ihraçlar-yaftalamalar, artan toplumsal baskı ve en sonunda da hukuki olmayan yöntemlerle Anayasa’nın değiştirilmesi 15 Temmuz gecesi oluşan birlik ruhunun dağılmasında en önemli payı oluşturmuştur.

MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN

Ancak unutmamalıyız ki Türkiye özgürlükler, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz´un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir. Bu yüzden Fetö’nün tüm unsurları ve siyasi ayağı  ile hızla mücadele edilirken mağduriyetlerin de biran önce giderilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve huzuru için canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑