Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) bazı yayın organlarında yer alan gıda fiyatlarındaki artışın ambalajdan kaynaklandığına dair haberlere açıklık getirdi. ASDden yapılan açıklamaya göre doğru ambalaj, tüketicilere verilen değerin...
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) bazı yayın organlarında yer alan gıda fiyatlarındaki artışın ambalajdan kaynaklandığına dair haberlere açıklık getirdi. ASDden yapılan açıklamaya göre doğru ambalaj, tüketicilere verilen değerin bir göstergesi. Ambalaj maliyeti günlük ihtiyaç ürünlerinin satış fiyatının genelde yüzde 3ü ila 5i arasında değişiyor.
İSTANBUL (İGFA)- İhracat, istihdam ve üretim için çalışan Türkiye Ambalaj Sektörü insan sağlığını korurken ülke ekonomisine katkı vermeyi sürdürüyor. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün tedarik ve lojistik özelinde hiçbir aksamaya uğramadan faaliyetlerini devam ettirdiğini söyledi.
2020 yılında, pandemi başladığında Avrupada üretim çarkları durduğunu ifade eden Sarıbekir, "Türkiye sanayisi ise bu dönemde virüse karşı tüm önlemlerini alarak üretmeye devam etti. Bizlerin çalışmalarını sürdürmesi; gıda, ilaç ve temizlik ürünleri sektörleri başta olmak üzere tüm sektörler için ambalaj tedariğini aksatmadan devam ettirdi"dedi.
AMBALAJLI GIDALAR SAĞLIĞIN KORUYUCUSU
Ambalajın ve ambalajlı gıdanın gelişmişliğin en somut göstergesi olduğunu vurgulayan Zeki Sarıbekir, ambalajlı gıdanın en önemli katkısı insan sağlığına verdiği değer olduğunu söyledi. Gıda güvenliğini ve hijyeni hiçe sayan ortamlarda üretimi yapılıp, açıkta satılan gıdalar ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade eden Sarıbekir, "Satın aldığımız ürünlerin temiz, güvenilir olması o ürünün ambalajına bağlıdır. Katkı maddesi olmadan ürünlerin tüketiciye ulaştırılması ise ancak doğru ambalaj kullanımı ile mümkün olur. Doğru ambalaj sayesinde katkı maddesine gerek kalmaz, doğru ambalaj gıdanın maliyetini düşürür. Ambalajın üzerinde içerdiği ürünün besin değeri, miktarı, son tüketim tarihi, üreticisinin adres bilgileri; yani ürünün muhteviyatı ve nerede ve kim tarafından üretildiğini içeren tüm bilgiler bulunur. Tüketicilerimizin bu konuda duyarlı ve bilinçli olması gerekiyor. Ayrıca ambalajlar sayesinde, yaş meyve-sebzelerin tarladan sofraya güvenilir gıda zinciriyle taşınması sağlanarak bu sektörde israf önlenmiş oluyor. Pandemi sektörümüzün önemini ve ambalajlı ürün kullanımının değerini gösterdi. Ambalajsız e-ticaret de mümkün değildir. Son zamanlarda basında yer alan bazı haberlerde belirtilenin aksine ambalajlar maliyet artırıcı bir unsur değil koruyucudur. Ambalaj maliyeti günlük ihtiyaç ürünlerinin satış fiyatının genelde yüzde 3ü ila 5i arası ve bazı endüstriyel ürünlerde yüzde 10u civarındadır. Gıda fiyatlarının yükselmesinden ambalaj sorumlu tutulamaz. Ambalaj enflasyonu artırmaz." diye konuştu.