Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, güvenli dijital ortamlara bugün herkesten önce çocukların ve gençlerin ihtiyacı olduğunu belirterek, dijital ortamlardaki bilgi kirliliğine dikkati çekti ve 'dijital obezite' uyarısında bul...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, güvenli dijital ortamlara bugün herkesten önce çocukların ve gençlerin ihtiyacı olduğunu belirterek, dijital ortamlardaki bilgi kirliliğine dikkati çekti ve 'dijital obezite' uyarısında bulundu.
ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 Güvenli İnternet Günü Programı’na video mesajla katıldı.
Çevrim içi güvenliğin her geçen yıl daha da önemli hale geldiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Özellikle salgın şartlarının tetiklemesi ile internete ve sosyal medya mecralarına olan rağbet giderek arttı. Tabi bu mecraların kullanım oranları arttıkça, gücünü kullanıcılarından ve kullanıcıların oluşturduğu verilerden alan bu mecralarda yaşanan tehlikeler ve riskler de oldukça çoğaldı. Siber zorbalık, çocukların çevrim içi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı başta olmak üzere, pek çok dijital risk bugün çocuklarımızı tehdit eden bir boyuta geldi. Bu noktada, internetin ve sosyal medya mecralarının bilinçli ve güvenli olarak kullanılması son derece önemli” ifadelerini kullandı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından oluşturulan, ailelere ve çocuklara göre iki seçenek olarak tercih edilebilen “Güvenli İnternet Hizmeti” kullanımının özellikle bu noktada fayda sağlayacağına inandığını aktaran Karaismailoğlu, “Vatandaşımızı bu hizmeti kullanmaya davet ediyoruz. Dijital bir dünyanın içinde doğan çocuklarımıza, genç kardeşlerimize ve bütün vatandaşlarımıza, her yönüyle ‘temiz’ ve ‘güvenli’ bir dijital dünya sunmanın en önemli hedeflerimizden biri olduğunu ‘Güvenli İnternet Günü’ vesilesi ile buradan bir kere daha belirtmek istiyorum. Unutulmamalıdır ki, güvenli dijital ortamlara bugün herkesten önce çocuklarımızın ve gençlerimizin ihtiyacı var” diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu, dijital ortamlarda yaşanan en büyük sorunlardan birinin ‘bilgi kirliliği’ ve bu kirlilikten beslenip güç devşirmeye çalışan odaklar olduğuna dikkati çekerek, "Bu noktada, bilgiye ulaşmada güvenilir haber kaynaklarını seçmek, kaynağı bulunmayan içeriklere güvenmemek, interneti bilinçli kullanmanın, yalana ve bilgi kirliliğine karşı mücadele etmenin olmazsa olmazlarındandır” dedi.