"Eğitimin Dönüşümü" temalı 20. Geleneksel Eğitim Sempozyumu açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edileceğini vurguladı. ANTALYA (İGFA) - Milli Eğitim ...
"Eğitimin Dönüşümü" temalı 20. Geleneksel Eğitim Sempozyumu açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.
ANTALYA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen "Eğitimin Dönüşümü" temalı 20. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada bu tür toplantıların geleceğin planlanması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.
COVID-19 salgınının dünyada ekonomiyi, siyasal bakışı, toplumsal ilişkileri, eğitimi, her şeyi değiştirdiğini söyleyen Bakan Özer, COVID-19'un okulların sadece bilişsel öğrenme ortamları olmadığını çok acı tecrübeyle gösterdiğini anlattı.
"YÜZ YÜZE KARARLIYIZ"
Salgın dolayısıyla dünyada uzaktan eğitim serüveninin başladığını ifade eden Özer, Bakan olarak göreve başladığındaki devir teslim töreninde, okulların yüz yüze eğitime açık kalması için salgının sıfırlanmasına tahammülleri olmadığını ifade ettiğini anımsatarak, okulların da ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğunu vurguladığını aktardı. Okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi değil bir millî güvenlik meselesi olduğunu vurguladığını anlatan Özer, "Allah'a şükür 6 Eylül'de başlamış olduğumuz birinci dönem serüvenimizi hiç kesintiye uğratmadan haftada 5 gün tüm eğitim kademelerinde başarılı şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada okullarını özleyen öğrencilerimizin bu süreci başarılı bir şekilde yönetmemize elbette çok büyük katkısı oldu. O çocuklarımız maskeye, mesafeye, hijyene inanılmaz derecede beklentilerimizin çok ötesinde riayet ettiler. Bu; çocuklarımızın okul ortamını arkadaşlarını, öğretmenlerini ne kadar özlediklerini gösterdi" diye konuştu.
Bakan Özer ayrıca, üretimiyle, toplumsal başarısıyla, demokrasi kültürüyle, örnek teşkil eden bir ülke olmak için beşeri sermayeye sürekli yatırım yapılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sürekli yükseltilmesi gerektiğini söyledi.