Kahramanmaraş merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve İngiltere ve Hollanda'nın endemik bitki sayısının iki katı endemik bitki türüyle Kahramanmaraş’ın ve bölgenin oksijen deposu olan Başkonuş Yaylası soğuk ve karlı kış günlerinde...
Kahramanmaraş merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve İngiltere ve Hollanda'nın endemik bitki sayısının iki katı endemik bitki türüyle Kahramanmaraş’ın ve bölgenin oksijen deposu olan Başkonuş Yaylası soğuk ve karlı kış günlerinde yüzde 100 kapasite ile çalışıyor.
Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Yaz mevsimlerinde olduğu gibi kış mevsiminde de Başkonuş Yaylası şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan ve Kahramanmaraş Dondurmasını meşhur salebi ile yanı sıra sümbül, köknar, sedir, meşe, ardıç gibi endemik bitkilere ev sahipliği yapan Başkonuş Yaylası göçmen kuşların da uğrak yeri olan doğa harikası oksijen deposudur.
2011 yılından itibaren özel işletme statüsüne giren ve Erdoğanyılmaz ailesi tarafından işletilen Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı, Kahramanmaraş’ın Turizm Elçilerinden Serhan Erdoğanyılmaz: “Sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da çok yoğun talep görüyoruz, kadar hafta içi de dahil olmak üzere yüzde 100 kapasite ile çalışıyoruz.
22 adet bungalov villamız, 4 adet tiny house (karavanımız) ve çadır karavan kamp alanlarımız vardır. Gururla söyleyebilirim ki, Başkonuş Yaylası şuan Bölgenin kış turizminde uluslararası standartlarda tek işletmesidir. Kahramanmaraş’ımızı ve Akdeniz bölgemizi binlerce yeri ve yabancı turisti ağırlayarak, temsil etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.