whatsapp

Güncel

Barış eğitimi semineri

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen "Öğretmen Adayları Barış için Eğitiliyor" projesi başladı.

26 Ocak 2016 Saat: 20:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.244 kez okunmuştur

Barış eğitimi semineri
Barış eğitimi semineri

TÜBİTAK tarafından destek sağlanan ve yürütücülüğünü Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Polat’ın yaptığı, "Öğretmen Adayları Barış için Eğitiliyor" isimli seminer projesi Eğitim Fakültesi’nde yapılan tanıtım ile başladı. Projenin tanıtımına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, fakülte yönetimi, proje düzenleme kurulu üyeleri, eğiticiler ile projede eğitim görecek öğrenciler katıldı.

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Küçük, öğretmenlik mesleğinin tanımını yaptı. Öğretmenlik mesleğinin özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlandığını, ancak geçmişte zaman zaman öğretmen yetiştirmede bazı sorunlar yaşandığını aktaran Prof. Dr. Küçük, “Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi nitelikli insan gücü ile olur. Nitelikli insan gücünü etkileyen en önemli faktör ise eğitim sistemi ve bunun da başrol oyuncusu öğretmenlerdir.” dedi.

Bu proje kapsamında Abant İzzet Baysal, Bartın, Düzce, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya üniversitelerinden Eğitim Fakültelerinin 3 ve 4 ncü sınıflarında öğrenim gören 56 öğretmen adayı projede eğitim görecek. Projede öğretmen adaylarına, barış yapıcı bilgi, tutum ve beceriler kazandırılmaya çalışılacak ve bu kazanımları nasıl öğretecekleri uygulamalı olarak anlatılacak.

Doç. Dr. Soner Polat da, projeyle ilgili görülerini aktardı, “Dört tarafı şiddet sarmalı ile çevrili ülkemizde barışın, huzurun değerinin daha çok anlaşılması gerekmektedir. Şiddet eğilimlerinin arttığı günümüzde birlikte yaşam becerilerini kazanmış daha fazla bireylere ihtiyaç vardır. Proje bu bağlamda barış eğitimi ve eğitimcilerin önemine vurgu yapmaktadır” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑