whatsapp

Güncel

BARO BAŞKANLARI KAYGILI

“Genişletilmiş Ege-Marmara Baro Başkanları Toplantısı”nın 4.’sü Kocaeli’de gerçekleştirildi. Baro başkanları, ülkenin geleceğine dair kaygılı olduklarını söyledi

6 Mart 2016 Saat: 12:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.326 kez okunmuştur

BARO BAŞKANLARI KAYGILI
BARO BAŞKANLARI KAYGILI

“Genişletilmiş Ege-Marmara Baro Başkanları Toplantısı”nın 4.’sü Kocaeli’de gerçekleştirildi. Baro başkanları, ülkenin geleceğine dair kaygılı olduklarını söyledi

Ege ve Marmara Bölgesi’nde görev yapan yaklaşık 21 baro başkanını bir araya getiren, “Genişletilmiş Ege-Marmara Baro Başkanları Toplantısı”nın 4.’sü, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ile Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazı’nın ev sahipliğinde Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’in Akik Salonu’nda gerçekleştirildi. Avukatlık meslek sorunları, yeni avukatlık yasa tasarısı ile birlikte gündeme dair konuların görüşüldüğü toplantıya Ege ve Marmara’da görev yapan baro başkanlarının dışında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Vekili Berra Besler, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşat Karacabey, İzzet Varan ve Gülcan Türe, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Ankara Baro Başkanı Hakan Canduman ve Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı da katılım sağladı.

 

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, “Sakarya Baro Başkanımız Sayın Zafer Kazı ile gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda sizleri ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. En son Muğla’da düzenlenen toplantı oldukça verimli geçmişti. Bugün burada yapacağımız toplantının da oldukça olumlu geçeceğini düşünüyorum. Bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Gökçe’nin ardından söz alan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, meslek şartlarının zorluklarından bahsederek, “Konuşacak birçok konu var. Ülkenin gündemi çok ağır. Maalesef artık anayasanın olmadığı, olup da dikkate alınmadığı belki de tanımıyorum dendiği, ağır şartlarda mücadele etmeye çalışıyoruz. Meslek şartları çok daha zorlaşıyor. Bu zamanda karşı karşıya kaldığımız muameleler çok değişiyor. Avukatlar olarak bu düzenin altında ezilmek istemiyoruz. Bugün gündemimizdeki konular önemli konular. Anayasasının dahi tanınmadığı bir ülkede bunları nasıl başaracağız diye düşünüyoruz ama hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeden mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

İNSANLAR YAŞAMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR
TBB Başkan vekili Av. Berra Demir ise ülkenin zor zamanlar geçirdiğini ifade ederek, “Bu ortamda ne kadar sık bir araya gelirsek kendimizi daha da güçlü hissederiz. Hepimizin bildiği gibi ülke çok zor zamanlardan geçiyor. Bir yandan üst üste aldığımız acı haberler, bir yandan cumhuriyetimizin kazanımlarına karşı yapılan ağır müdahaleler. Bir yandan ülkenin doğusunda askerlerimiz, polislerimiz terör örgütüyle girilen çatışmalar sonucu hayattan koparılıyor, bir yandan da demokraside eşi benzeri görülmemiş bir şekilde sokağa çıkma yasakları ortaya çıkıyor, şehirler yaşanmaz hale geliyor, insanlar yaşam alanlarından uzaklaştırılıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑