Emzik kullanımında çene gelişimini etkileyen en önemli faktör emme süresi olduğunu dile getiren Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, ortalama olarak 40 gün öncesine emzik kullanımından kaçınılması gerektiğini
BURSA (İGFA) - Emme refleksi bebeklerin doğuştan sahip oldukları bir güçtür. Hem beslenmeleri dolayısıyla büyüyüp gelişmelerini sağlari hem de sakinleşip rahatlamalarını.. Diş gelişimi için önerilen emziklerde birçok çalışmacı farklı görüşlere sahip. Peki genel olarak emzik kullanımında nelere dikkat etmeliyiz?
Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak konu hakkında bilgiler verdi. Bebeğin anne memesini tam olarak emmeye başlamadan önce emzik kullanılmamasını öneren Diş Hekimi Zafer Kazak, "Çünkü emzik bebeğin damağına tam oturup kolay bir emme sağlamaktadır. Böylece anne memesini tutması için çaba sarf etmeyi bırakmasına neden olabilir. Bu tembellik emme için kaslarında güçlenmesini engelleyecektir. Ortalama olarak 40 gün önce emzik kullanımından kaçınılmalıdır" dedi.
Emzik kullanımında çene gelişimini etkileyen en önemli faktör emme süresi olduğunu dile getiren diş hekimi Kazak, "Emzik kullanımı ne kadar uzun saatler veya ilerleyen yaşlarda devam ederse çene gelişimine etkisi de o kadar fazla olacaktır" dedi. Emziğin temizliğine de dikkati çeken Kazak, ağız diş sağlığının geleceği için önemli olduğunu, bebeklerin emziklerinin ortalama 2 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Emzik konusunda ısrarcı olunmamasını isteyen Diş Hekimi Zafer Kazak, "Özellikle uyusun rahatlasın diye emzikler asla bal, pekmez gibi tatlı gıdalara batırılmamalıdır. Bu durumum ilerde çok fazla diş çürüğü oluşmasına neden olabilir" dedi.