whatsapp

Güncel

BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTILAR

Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Eskişehir ve Karabük illerinden 20 takımın katıldığı halk oyunları grupları yarışması İzmit Atatürk Spor salonunda devam ediyor

27 Mart 2016 Saat: 15:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.242 kez okunmuştur

BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTILAR
BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTILAR

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet programında yer alan dernekler arası halk oyunları yarışmalarının bir ayağı da Kocaeli’de yapıldı. Pazar günü İzmit Atatürk spor salonunda yapılan şampiyonaya  Kocaeli’nin yanı sıra  Sakarya, Zonguldak, Düzce, Eskişehir ve Karabük illerinden 20 takım katıldı. Zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunlarının yayılıp yaşatılması, sağlıklı şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan gösteriler, ücretsiz olarak izlendi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği faaliyete Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Akmis Seyahat sahibi Ruhi Karaalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

6 TAKIM KOCAELİ’Yİ TEMSİL ETTİ

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Akburç programda kısa konuşma yaptı. Akburç, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Hiç önemli değil birinci, ikinci, üçüncü olmak önemli değil, yeter ki ayaklarınız yere sağlam bassın” dedi. Turnuvada Kocaeli’yi adına mücadele eden altı takım Kocaeli’den Gölcük Belediyesi GSK, Kartepe Belediyesi GSK, Kocaeli Akademi Halk Oyunları Dans Grubu, Armelit Spor kulübü, Kent Konseyi Spor Kulübü, Körfez Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Kocaeli Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü oldu.

 

MİNİKLER VE YILDIZLARIN
BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Geleneksel Düzenlemedi Dal ve Geleneksel Düzenlemesiz Dal olarak iki kategoride yarışan yarışmacılar jüri karşısına çıktı. Gençler Düzenlemeli Dal minikler kategorisinde Gölcük Belediyesi Spor Kulübü Manisa yöresi oyunlarıyla 1’inci oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Kartepe Belediyesi Spor Kulübü Artvin yöresi oyunlarıyla 1’inciliği kazandı. Geleneksel Düzenlemesiz Dal minikler kategorisinde 1’inci olan kulüp, Muş yöresine ait oyunlarıyla Kocaeli Folklor Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Yıldızlar kategorisindeyse Trabzon yöresi oyunlarıyla Armelit Folklor Gençlik ve Spor Kulübü 1’inci oldu. Yarışmacılar ödüllerini Erol Öztürk, Ali Kılıç, Cemal Özturgut, Gültekin Görüm ve Murat İskenderoğlu’ndan aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑