whatsapp

Güncel

BİRLEŞİK METAL DE GREVE DOĞRU

Birleşik Metal İş Sendikası ile MESS arasında yürütülmekte olan Grup Toplu Sözleşme görüşmelerinin 5. oturumu Sendika Genel Merkezinde yapıldı.

21 Kasım 2017 Saat: 10:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.794 kez okunmuştur

BİRLEŞİK METAL DE GREVE DOĞRU
BİRLEŞİK METAL DE GREVE DOĞRU

Birleşik  Metal İş Sendikası  ile MESS arasında yürütülmekte olan Grup Toplu Sözleşme görüşmelerinin 5. oturumu Sendika Genel Merkezinde yapıldı. Toplantıda, toplam 12 madde ile İç Yönetmelik görüşüldü. Görüşülen maddelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı ve ertelendi.
Görüşülen maddeler arasında bulunan 3 Madde için MESS karşı teklif verdi, maddeler şöyle;  Çalışma Süreleri ve İşin Düzenlenmesi: Günde 11 saati aşmamak üzere 4 aylık dönem için denkleştirme yapılması ve günde 11 saati aşmamak koşulu ile günde üç saatten fazla olmamak üzere telafi çalışması yapılması. İkramiyeler: İkramiyelerin fiili çalışmaya bağlı olarak ödenmesi ve bu kapsamda 20 günün altında raporlu olunan dönemde ve mazeret izinlerinde ikramiye ödenmemesi, ödenmeyen ikramiyelerin fonda toplanarak devamsızlık yapmayan işçilere ödenmesi. Deneme Süresi: Deneme süresinin 2 aydan 4 aya çıkarılması.  Ayrıca İç Yönetmelikte de çeşitli değişiklikler teklif edildi.

MESS KAZANILMIŞ HAKLARA EL UZATIYOR

Konuyla ilgili olarak Birleşik Metal İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “ MESS, Sendikamız tekliflerini kabul etmediği gibi, kazanılmış haklara da el uzatmakta, işçilerin haklarını geriye götürmek istemektedir.  Sendikamız, kazanılmış hakları geriye götürecek hiçbir teklifi kabul etmeyeceğini açık olarak belirtmiştir.”.

ANLAŞMA SAĞLANAMAYAN MADDELER

Buna göre,  sendika MESS arasında görüşülen ancak anlaşma sağlanmayan maddeler şöyle:
Kapsam, çalışma süreleri, ara dinlenmesi, vardiya çalışmaları, deneme süresi, belirli süreli iş sözleşmesi 
ikramiyeler, fazla çalışma ücreti, ücretlerin ödenme şekli, havlu ve temizlik malzemesi ödemesi, mazeret izni, ödemeler iç yönetmelik.

GEBZE’DE 4 BİN AŞKIN İŞÇİYİ KAPSIYOR

Birleşik Metal İş Sendikası ile MESS arasında yürütülmekte olan Grup Toplu Sözleşme görüşmeleri Gebze’de 14 işyerinde toplam 4 bini aşkın işçiyi direkt olarak ilgilendiriyor. Bir sonraki toplantı 1 Aralık 2017 tarihinde saat 14.00’de MESS binasında yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑