whatsapp

Güncel

BIYIK, "PLANLAMA YAPIYORUZ"

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın 51. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yapılan çalışmalar hakkında partilileri bilgilendirdi.Bıyık; ‘’ Seçim beyannamemizde verdiğim

26 Temmuz 2019 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.108 kez okunmuştur

BIYIK, PLANLAMA YAPIYORUZ
BIYIK, "PLANLAMA YAPIYORUZ"

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın 51. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AKP Darıca İlçe Başkanı Av. Ufuk Acay, misafir belediye ve ilçe başkanları, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İlçe Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını AKP Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın konuşmasının ardından söz alan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bıyık yaptığı konuşmada şunları söyledi; Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz demeden verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Seçim beyannamemizde verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için planlama yapıyoruz. Darıca’daki ibadethanelerimizin temizliğini belediye olarak biz yapıyoruz. Aynı şekilde temizlik işleri ekiplerimiz cadde ve sokaklarda da ciddi bir çalışma içerisinde. En önemli meselelerimizden biri işsizlik konusuydu. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi İstihdam masası projemizi hayata geçirdik ve Darıca’da iş arayanlarla işverenleri buluşturduk. Kısa sürede birçok kişiyi iş sahibi yaptık.

Balçık Mezarlığı’nda su sorunu var

Büyükşehir ve İSU ile görüşerek bu konuda somut adımlar attık. Aynı şekilde Balçık Mezarlığı’nda mezarlık hizmet binası için de çalışmaya başladık. Darıca’da çöp toplama konusunda radikal adımlar atıyoruz. Belediyemiz bünyesine yeni çöp arabaları alıyoruz. Artık çöpleri kendi arabalarımızla toplayacağız. Böylece ciddi bir tasarruf sağlamış olacağız. Birçok konuda tasarruf yapıyoruz. Ama sosyal yardımlarda tasarruf etmiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. 1 Milyon TL sosyal yardım yaptık. Mahalle aralarındaki sokaklarımızı yapıyoruz. Asfalt ve Bordür çalışması yapıyoruz. Yol bakım ve asfalt yama ekipleri kurduk. Darıca’da sokaklarda çukurların bitmesini istiyoruz. Bunun için ciddi çalışma içerisindeyiz.

Emniyet binası ihaleye çıkacak

Her alanda Darıca’ya hizmet için çalışıyoruz. Eğitim önceliğimiz. Kazım Karabekir, Piri Reis ve Osmangazi Mahallelerimizde 3 yeni okul yapılacak. Belediye olarak biz de her türlü desteği vereceğiz. Bilgi evlerimiz ve çocuk kreşlerimize çok önem vereceğiz. Alt katlarının sağlık ocağı üst katların da belediye hizmet birimlerinin olduğu kadınlar ve çocuklar için kursların yer aldığı binalar yapmak istiyoruz. Kanayan yaramız olan emniyet müdürlüğü binamızı da vali beyle görüştük. Bayramdan sonra emniyet binamızın ihalesi gerçekleşecek ve en kısa zamanda emniyet müdürlüğü binamızı tamamlayacağız. İl Emniyet Müdürünü de ziyaret ederek konuyla ilgili görüştük. İnşallah 20 gün sonra yeniden ihaleye çıkılacak.

50 milyon TL yatırım

Darıca’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Elif kardeşimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Metrekareye 108 kg yağış aldığımız bir gün oldu. Bizler büyükşehrimizle beraber yaşanan felaketten bir ders alarak orta ve uzun vadede bir altyapı ile alakalı bir mastır planı hazırladık. 50 milyon TL’lik bir altyapı yatırımı yapacağız. Derdimiz bir daha birilerinin canı yanmasın. Merkezde Sabit Pazar alanı inşaatı gecikti. Pazar alanında son virajdayız. Yakın zamanda teknik kısımları yapılarak Pazar alanımız Darıcalılarımızın hizmetine açılacak” dedi.

Büyükakın ve Şeker teşekkür etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ise kısa bir selamla konuşması yaparak salonu dolduran tüm Darıcalılara teşekkürlerini sundu. Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise gönül teşkilatçılığını iyi bir şekilde işlemeleri gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Darıca çok farklı bir yer. Darıca’da birçok programlar yapıyoruz ve gün sonunda pestilimizin çıkması gerekirken hiç yorulmadan dönüyoruz. Belediye teşkilat uyumlu çalışınca böyle güzel bir atmosfer de ortaya çıkmış oluyor. Kocaeli’nde hizmet yapan tüm belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑