whatsapp

Yaşam

Bursa'da 'Gençleşen Türküler' 10 yaşında -

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kültür Akademisi’nin kültürel, sanatsal ve müzikal etkinlikleri kapsamında planlanan Gençleşen Türküler Türk Halk Müziği programı yoğun bir katılımla gerçekleşti...

9 Ocak 2022 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 172 kez okunmuştur

Bursa'da 'Gençleşen Türküler' 10 yaşında -
Bursa'da 'Gençleşen Türküler' 10 yaşında -

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kültür Akademisi’nin kültürel, sanatsal ve müzikal etkinlikleri kapsamında planlanan Gençleşen Türküler Türk Halk Müziği programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti konseptinin de ön planda olduğu, Türk dünyasından türküler ve şiirlerin yorumlandığı etkinliğe Bursalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Beş’ten Sonra Sanat Projesi kapsamında proje ortağı olan Gençleşen Türküler Topluğu aynı zamanda 10’uncu sanat yılını kutladı. Ulusal bir proje olan Gençleşen Türküler Topluğu ses ve saz sanatçılarının seslendirdiği Azeri, Kerkük, Kırım, Balkan, Kıbrıs ve Özbek eserlerin yanı sıra Anadolu türkülerin yorumlandığı gece dinleyenler tarafında büyük beğeni kazandı.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki etkinliği izleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız gecenin sonunda Şef Erdinç Ertüzün’e Türk kültürüne ve Türk Halk Müziğine katkılarından dolayı plaket verdi.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑