Bursa'da İznik Belediyesi tarafından Süleyman Paşa Medresesi’nde Tarih Arşivi ve okuma odaları oluşturuldu.BURSA (İGFA) - İznik’in köklü zengin belge birikiminin sosyal, kültür, eğitim, ekonomi, tarım, turizm, tarih (Roma,Bizans, Selçu...
Bursa'da İznik Belediyesi tarafından Süleyman Paşa Medresesi’nde Tarih Arşivi ve okuma odaları oluşturuldu.
BURSA (İGFA) - İznik’in köklü zengin belge birikiminin sosyal, kültür, eğitim, ekonomi, tarım, turizm, tarih (Roma,Bizans, Selçuklu ve Osmanlı) ve benzeri alanlarda ele alıp araştırmak isteyen vatandaşların yanı sıra akademisyenler, öğrenciler yerli ve yabancı turistlerin faydalanabileceği İznik Tarih Arşivi kuruldu.
Tarihteki bu anlamını da yaşatmayı hedefleyen İznik Belediyesi bir yılı aşkın süredir yaptığı araştırmalarda tarihten bugüne ilçe ile ilgili tez ve araştırma çalışmalarını, tanıtım materyallerini, tarih kitaplarını, çinicilik alanındaki kaynaklar ile binlerce yayını bu arşivde bir araya getirdi. Sürekli kaynak bağışının kabul edildiği tarih arşivinde Eşrefoğlu Rumi ve Davud-i Kayseri okuma odaları da oluşturuldu.
‘ZENGİN BİLGİ BİRİKİMİNİ GELECEĞE AKTARMALIYIZ’
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, binlerce yıllık tarihi, Medeniyetlere Başkentlik yapmış önemli dönüm noktaları, doğası, tarımı, sanatı, kültür ve turizmiyle köklü zengin belge ve bilgi birikimine sahip ilçemizin bu zenginliğini bir arada toplayarak geleceğe aktardıklarını söyledi. Başkan Usta, Belediye Meclis Üyemiz Zeliha Peşte koordinatörlüğünde yürütülen Tarih Arşivi çalışmasında emeği geçen mesai arkadaşlarımıza,destekleri dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.