whatsapp

İGF

Bursa Kültürpark dönüşümü için gençleri dinledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeşil Bursa’ imajının önemli simgelerinden Reşat Oyal Kültür Parkı’nı modernize etmek ve gençlerin daha fazla zaman geçirebileceği mekan haline getirebilmek için başlattığı çalışmalarını sürdü...

5 Aralık 2021 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 193 kez okunmuştur

Bursa Kültürpark dönüşümü için gençleri dinledi
Bursa Kültürpark dönüşümü için gençleri dinledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeşil Bursa’ imajının önemli simgelerinden Reşat Oyal Kültür Parkı’nı modernize etmek ve gençlerin daha fazla zaman geçirebileceği mekan haline getirebilmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor

BURSA (İGFA) - Bursa’da dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından 391 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 1955 yılında hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı, daha modern görünüme kavuşmak için gün sayıyor.

Zaman içerisinde estetik görüntüden uzaklaşan parkta, sorunlara kalıcı çözüm bulmayı ve gençlerin rağbet ettiği alanlar oluşturmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, konunun tüm paydaşlarını dinleyerek master plan hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Veri toplamak amacıyla atölye çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park’ta faaliyet gösteren işletme yetkililerinin ardından Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi şehir plancısı, mimar, peyzaj mimar ve sosyoloji bölümlerinde okuyan öğrencileri dinledi.

Toplantı öncesinde öğrenciler gruplara ayrılarak 7 ayrı kapısından Kültür Park’a girerek sahayı gözlemledi. Ardından Altıparmak Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen atölye çalışmalarına geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı çalışmalara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu, ilgili birim yöneticileri ve 150’ye yakın öğrenci katıldı. Yaklaşık 1 saat süren atölye çalışmasında, öğrenciler tek tek söz alarak Kültür Park hakkında görüşlerini, eksiklikleri ve önerilerini dile getirdi.

Şehir Plancısı Faruk Göksu’nun yönettiği toplantıda, ‘Kültür Park’ı sevdim, çünkü…’, ‘Kültür Park’ta keşke… olsaydı’, ‘Kültür Park’ta … olsaydı çok iyi olurdu’ ve ‘En’ler başlıklarında gençlerin fikirleri toplanarak not alındı. Yönlendirme, yaya yolu, otopark sıkıntısı, araçların park içerisinde gezmesi, güvenlik, havuzun parkla bütünleştirilmesi, parkla ilgisi olmayan derneklerin fazlalığı gibi konuların ağırlık kazandığı toplantıdan çıkan sonuçlar, süreç boyunca yetkililere ışık tutacak. Kültür Park master planı kapsamında toplam 4 atölye çalışması yapılacak.

Reşat Oyal Kültür Parkı’nın Bursa’nın yeşil öğesini vurgulayan en önemli simgelerinden olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir dönem Bursa’nın olmazsa olması olan Kültür Park’ın artık alternatifleri olduğuna da dikkat çekti. Şehrin artık yeni parklara ve rekreasyon alanlarına sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Kültür Park’ta yapı yoğunluğu, otopark ihtiyacı, güvenlik, zaman içerisindeki değişim ve dönüşüm parkta bazı değişimleri zorunlu hale getirdi. Burada sağlıklı bir dönüşüm için çalışmalar yapıyoruz. Bu manada atölye çalışmalarının ilkini, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birim ve şirket yöneticileri ile Kültür Park’ta faaliyet gösteren işletme yetkililerinin katılımıyla yaptık. İkinci çalışmayı ise, iki üniversitemizden şehir planlama, mimar, peyzaj mimar ve sosyoloji bölümü okuyan öğrencilerimizle yaptık" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑