whatsapp

Sağlık

Bursa İl Sağlık'tan teknoloji bağımlılığına karşı uyarı

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, teknoloji bağımlılığının çağın en önemli risk faktörlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek teknoloji bağımlılığının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bu...

23 Kasım 2021 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 269 kez okunmuştur

Bursa İl Sağlık'tan teknoloji bağımlılığına karşı uyarı
Bursa İl Sağlık'tan teknoloji bağımlılığına karşı uyarı

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, teknoloji bağımlılığının çağın en önemli risk faktörlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek teknoloji bağımlılığının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

BURSA (İGFA) -  İnternet bağımlılığı, internette oyun bağımlılığı ile birlikte kontrolsüz online alışveriş, ya da sosyal medyada fazla gezinme gibi birçok davranışsal bağımlılıkların bu dönemde daha çok gözlemlenmeye başlandığını belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz,  davranışsal bağımlılık denilen bu tür bağımlılıkların kişide, davranışı bırakmada kontrol kaybı, zihinsel meşguliyet, hayattaki rol sorumlulukları yerine getirememe, iş başarısında düşmeye yol açabildiğini söyledi. 

Kişilerin hayatlarında yenilik yapmak istemeleri ya da yeni durumları keşfetmek, heyecan, merak uyandırma, sorunlardan kaçma, hayattaki başarısız durumlarını telafi etmek, sanal ortamda başarılı olabilmek, arkadaş ortamında saygınlık, hayranlık kazanmak gibi farklı nedenlerle davranışsal bağımlılıkları sebep olabildiği bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz,  toplum temelli olarak yapılan çalışmalarda, bebeklik ve erken çocukluk döneminde uzun süre televizyon, tablet ve telefondan içerik seyretmenin çocuğun dil, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında gecikmelere yol açtığı ve ileriki dönemde bağımlılık gelişimine zemin hazırladığını belirtti.

Dr. Yavuzyılmaz, "0-3 yaş arası çocukların kesinlikle ekranla tanıştırılmamalı, 4-6 yaş arası çocuklarda ise anne babaların, kendileri çocuklarına eşlik etmek koşuluyla çocuğun yaşına ve gelişimine uygun bir içerikle günde en fazla 20-30 dakikayı geçmeyecek sürede olmalı. Çocuğa yemek yedirmek, uyutmak, huysuzluğunu gidermek amaçlı teknoloji kullanılmamalıdır" uyarılarında da bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑