whatsapp

Güncel

Bursa Yıldırım MTAL'in konuğu Prof. Dr. Ali Büyükaslan oldu -

“Dijital Çağı Anlamak” seminerlerinin bu haftaki konuğu Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan’dı.BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Doç. Dr. E...

9 Mart 2022 Saat: 08:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 188 kez okunmuştur

Bursa Yıldırım MTAL'in konuğu Prof. Dr. Ali Büyükaslan oldu -
Bursa Yıldırım MTAL'in konuğu Prof. Dr. Ali Büyükaslan oldu -

“Dijital Çağı Anlamak” seminerlerinin bu haftaki konuğu Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan’dı.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın gerçekleştirdiği  “Dijital Çağı Anlamak” seminerlerinin bu haftaki konuğu Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan oldu.

Yıldırım Belediyesi tarafından bu hafta 9.su düzenlenen ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde “Dijital Çağ, Sosyal Medya ve Kültürel Dönüşüm” konuları ele alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen “Dijital Çağı Anlamak” etkinlikleri kapsamında meslek büyüklerinin iletişim öğrencileriyle bir araya gelmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, “Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu programda iletişim öğrencileriyle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Kültürün değişken bir özelliğe sahip olduğunu belirten Büyükaslan, “Maalesef ki dünü geri getiremeyiz ama dünden bugüne nasıl geldiğimizi bilirsek, bugünden yarına projeksiyon tutarak elimizdeki bilgiyi daha makul kullanabiliriz.” dedi.

İletişim Sistemlerinin Yapısı Değiştikçe Toplum Yapısında da Değişimler Meydana Geliyor

İletişim sistemlerinin yapısının değiştikçe aslında toplumsal yapının da değişime uğradığını söyleyen Büyükaslan, “Toplumsal ve bireysel değişimde sosyal medyanın etkisi oldukça büyük. Sosyal medyanın toplum üzerindeki etkilerine baktığımızda karşımıza çıkan somut örneklerden bir tanesi fake hesapların açılması. İnsanların kendilerini farklı bir kimlikte, farklı fotoğraflarla tanıtarak aslında olmadığı kişiye bürünmeye çalışması sosyal medyanın son dönemlerde toplum üzerinde bıraktığı en büyük olumsuzluklardan bir tanesi. Sosyal medyada kendi kimliğimizin dışında bir kimlik yaratma çalışması olarak fake hesapların oluşturulması insanı gerçek kimliğinden uzaklaştıran en büyük etkenlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın kontrolsüz bir şekilde hayatımıza girmesinin ardından yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesinin denetimsizlik olduğunu belirten Büyükaslan, “Yayınlanan bir haberin saniyeler içerisinde milyonlarca insana ulaştığı böyle bir platformda doğruluğun denetimini sağlamakta büyük ölçüde zorluklar yaşanıyor. Örneğin Facebook ve Instagram gibi platformlarda paylaştığınız bazı gönderilerin, etik ilkelere aykırı olduğu sebebiyle kaldırıldığı uyarısıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Peki bunun etik ihlal olduğuna kim karar veriyor? Facebook! Ama aynı paylaşımı bir terör örgütü yaptığında facebook buna etik ihlal uyarısı yapmayabilir. Böyle olunca devreye sosyal ağların kendi belirlediği ilkeler ve ideolojik yaklaşımları ne gerektiriyorsa ona göre müdahale yapma aksiyonu devreye giriyor.“ dedi.

Medyada haberlerin kurgulayarak yayınlanması dolayısıyla gerçeklikten uzaklaşıldığını dile getiren Büyükaslan, “Medyanın en önemli işlevlerinden biri gerçeği kurgulayarak aslında olmayanı olmuş gibi yansıtmaktır. Medya gerçeği bize aynen yansıtmaz. Üzerinde oynar ve düzenleme yapar, kurgular bazen bozar bazen de değiştirmeden aynısı vermeye çalışır. Ama asla aynısı değildir. Dolayısıyla medyanın işlevlerinden bir tanesi gerçeği kurgulamak tır.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑