whatsapp

Güncel

ÇANAKKALE MÜZESİ KOCAELİ’NE GELİYOR

Türkiye'nin tek gezici müzesi olarak kabul edilen “Çanakkale 1915 Savaş Müzesi” 13 Mayıs-29 Mayıs tarihleri arasında Symbol Yaşam Merkezi’nde Kocaeli halkı ile buluşuyor.

6 Mayıs 2016 Saat: 07:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.354 kez okunmuştur

ÇANAKKALE MÜZESİ KOCAELİ’NE GELİYOR
ÇANAKKALE MÜZESİ KOCAELİ’NE GELİYOR

Yurdumuzun 100 farklı noktasında Çanakkale ruhunu yurttaşlarımıza yaşatan “Çanakkale 1915 Savaş Müzesi”, 1000 değerli görselden oluşan seçkisiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kahramanlıklarıyla destan yazmış yüce ulusumuzun vatanseverliğinin de önemli bir ifadesi olarak değerlendirilmektedir.

Müzenin genel koordinatörü ve sorumlusu Cengiz Yürükaslan;

“Birlik ve beraberliğe en çok gereksinim duyduğumuz bu günlerde, Çanakkale'yi Kocaeli halkına yaşatabilmeyi, toplum duyarlılığı açısından da önemli buluyoruz.

Özellikle; bu büyük organizasyonu yöredeki tüm eğitim kurumları, öğrenciler ve halkın her kesimiyle Kocaeli’nde buluşturarak yararlanmalarını sağlamaktan büyük mutluluk duyacağız.

Tarih bilincimizin giderek yok olmaya yüz tuttuğu günümüzde Çanakkale’ye gidemeyenler için tarihi bir fırsat olarak gördüğümüz Çanakkale 1915 Savaş Müzesini Symbol Yaşam Merkezi’nde konuk edecekleri için tüm yetkililere ve müzenin duyurulmasında değerli ilgilerini esirgemeyen resmi kurum ve kuruluş sorumlularına teşekkür ediyoruz” dedi.

Gezici müzenin kentte olumlu etki yaratacağını da vurgulayan Yürükaslan, müzeyi Kocaeli ve Doğu Marmara halkı ile buluşturmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek heyecanlı olduklarını ifade etti.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑