whatsapp

Güncel

ÇAYIROVA AK PARTİDEN TÜRKMENLERE YARDIM TIRI

Ak Parti Çayırova İlçe Başkanlığı Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplara bir tır dolusu Giyim-Gıda yardım malzemesi gönderdi.

25 Şubat 2016 Saat: 08:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.396 kez okunmuştur

ÇAYIROVA AK PARTİDEN TÜRKMENLERE YARDIM TIRI
ÇAYIROVA AK PARTİDEN TÜRKMENLERE YARDIM TIRI

Yardımların bu kadarla kalmayacağını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, belediye ve ilçe teşkilatları olarak savaş mağdurlarının üzerinden ellerini çekmeyeceklerini söyledi. 
Ak Parti Çayırova İlçe Başkanlığı, Dilovası Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı  Gebze Temsilciliği tarafından organize edilen Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilere  yardım kampanyasında toplanan yardımlar Suriye sınırına gönderilmek üzere yola çıktı. Dualarla gönderilen bir tır dolusu un ve kuru gıda yardımları yola çıkarılmadan önce dua edildi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, İHH İnsani Yardım Vakfı  Gebze Temsilciliği Başkanı  Turgut Veyisoğlu, Ak Parti ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda konuşan Veyisoğlu, “Sınırımızda savaştan kaçıp gelenlere, mobil fırınlarda ve mutfaklarda  buralardan gönderilen yardımlar kullanılarak gıda ve ekmek ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu yardımların devam etmesi çok önemli en azından insanların temel  ihtiyaçları karşılanabiliyor. Toplumda bu anlamda bir kamuoyu oluşması noktasında başkanlarımızın da destekleri büyük oldu.  Bu insanların mağduriyetlerini el birliği ile gidermeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı. 

DİYARBAKIR SUR’A YARDIM GÖNDERİLECEK
Yardım kampanyasında Çayırovalıların duyarlılığına vurgu yapan Ak Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç,  “Bu yardım selinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” diyerek, “Biz komşumuz açken yatan insanlardan değiliz düsturu ile büyümüş insanlarız. Ak Parti 9 mahalle teşkilatımızla birlikte savaş mağdurları için yardım kampanyasına elimizden geldiğince katkı sunma noktasında çalışmalar yaptık. 900 koliye yakın bir yardım, kuru gıda, ayakkabı, bebek bezi ve un yardımları ile bir el uzatmaya çalıştık. Belediye başkanımızda bu konuda desteklerini sundu. Yardımlarımız İHH tarafından ulaştırılacak. Bayır bucak yardımları bittikten sonrada Çayırova İlçe Teşkilatı olarak Diyarbakır Sur’daki kardeşlerimize de önümüzdeki hafta bir yardım kampanyası da başlatacağız. Türkiye bir bütündür, Türkiye’de nereye bir yardım yapılacaksa belediyemiz ve ilçe teşkilatlarımızla katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.  
YARDIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ise yardımların bukadarla kalmayacağını ellerinden geldiği kadar süreç boyunca savaş mağdurları için yardıma devam edeceklerini söyledi. Demirci, “Burada sadece her şeyi devletten ve hükümetten beklemek mantığının dışında hep birlikte taşın altına elimizi koyma sorumluluğumuz var, böylece hem devlet ve hükümetimize hem de oradaki kardeşlerimize bizimde yardımcı olmamız gerekiyor. Sınırdaki durum göz önüne alının da sadece yardımların bu kadarla kalmayıp bir sürede daha devam ettirilmesi gereği vardır. Biz Çayırova’ dan belediyemiz teşkilatlarımızla her ay  elimizden gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu taşın altına yalnız elimizi değil vücudumuzda koymaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

www.yedincigunhaber.com - Özden Demirci

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑