whatsapp

Güncel

ÇAYIROVA CARREFOUR'DA İŞÇİ KIYIMI

Çayırova’da bulunan Carrefour'da işten atılan 4 arkadaşlarına sahip çıkarak işe geri döndüren işçiler, arkadaşlarının başka bölüme sürülmesi üzerine yeniden iş durdurdu.

26 Haziran 2016 Saat: 16:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.460 kez okunmuştur

ÇAYIROVA CARREFOUR'DA İŞÇİ KIYIMI
ÇAYIROVA CARREFOUR'DA İŞÇİ KIYIMI

Bunun üzerine 20 işçi daha işten atıldı. Dava açmaya hazırlanan işçiler, mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
200'ü aşkın işçinin çalıştığı Carrefour'a ait depoda önceki gün işten atılan arkadaşlarının eylemin ardından geri dönmesi üzerine işbaşı yaptı. İşe döndüklerinde arkadaşlarının başka bir bölüme gönderildiğini öğrenen işçiler
yeniden iş durdurdu.

AĞIR KOŞULLARDA ÇALIŞIYORLAR

Çalışma koşullarının ağır olduğunu, günde 18­ 19 saat çalıştıkları zamanların olduğunu belirten işçiler, "İşyerinde biz hepimiz birbirimize bağlıyız. Arkadaşlarımız işe geri alınmış olabilir ancak biz bölümümüze de o arkadaşlarımızın geri alınmasını istiyoruz. Bir hataları olmadığı halde önce işten atıldılar, şimdi de izole edilmek isteniyorlar" diye tepki gösterdi. Haftada 40 saat fazla çalıştığını belirten bir işçi "Mesailerle bile aldığımız para 1800 lira. Bunu bile rica minnet veriyorlar" dedi. İşçilerin iş durdurarak başlattığı eylem devam ederken Carrefour'un Marmara Bölge Müdürü depoya geldi. Diğer müdürlerin ardından bölge müdürünün "Daha önce de bu tür eylemler oldu. Çoğunuz 6­ 7 aylık işçisiniz koca Carrefour'a kafa tutmak isterseniz buyurun. Siz kaybedersiniz" diye tehdit ettiğini aktardı.

İŞTEN ATILAN SAYISI 20

Eylem devam ederken işçiler kendi aralarından 3 kişiyi seçti ve yapılan görüşmeler bu 3 temsilci katıldı. Görüşmeler sırasında işçilerin belirledikleri temsilcilerle birlikte 20'ye yakın işçi işten atıldı. Sözlü olarak işten atıldıkları bildirilen işçiler, dün belge almak üzere geldiklerinde özel güvenlik tarafından içeri alınmadı. İşçiler "Patronun kararının hemen ardından SGK'ye gittik ve resmi olarak işten atılmadığımızı öğrendik. Patron burada oyun çeviriyor.
Bizim işten atıldığımızı düşünüp pazartesi gününe kadar işe gelmemiz halinde tazminatsız işten çıkmaya çalışıyor" dedi. 20'ye yakın işçi dava açmaya hazırlandıklarını belirterek, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑