whatsapp

Güncel

ÇAYIROVA’DA “HAYAT DEVAM EDİYOR”

Çayırova Belediyesinin uyguladığı “Hayat devam ediyor” projesi kapsamında İnönü Mahallesi Bilgievi ve Çocuk Kulübünde eğitim gören okul öncesinden ortaokul seviyesine kadar 68 Suriyeli öğrenciyi aileleri ile birlikte Darıca Hayvanat

6 Mayıs 2016 Saat: 07:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.352 kez okunmuştur

ÇAYIROVA’DA “HAYAT DEVAM EDİYOR”
ÇAYIROVA’DA “HAYAT DEVAM EDİYOR”

Ülkemizde ilk defa böyle bir geziye katılan çocukların sevinç ve mutlulukları gözlerinden okundu. Hayatlarında ilk kez gördükleri hayvanlara yaklaşmanın heyecanını yaşayan Suriyeli öğrenciler Hayvanat Bahçesi´ni baştan sona gezerek günün keyfini çıkardılar. Arapça diline hakim öğretmenlerin nezaretinde geziye katılan öğrenci ve veliler, bir süredir Çayırova Belediyesinin başlattığı ''Hayat Devam Ediyor'' isimli eğitim, kültür ve sosyal faaliyet odaklı örnek projeden faydalanıyor.

Başkan Demirci Projeyi Yakından Takip Ediyor

Başkan Demirci, Suriyeli savaş mağduru çocuklar ve ailelerini kapsayan projeye çok önem veriyor ve projeyi yakından takip ediyor. Çayırova Belediyesi'nin İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile işbirliği içinde yürüttüğü ''Hayat Devam Ediyor'' projesi kapsamında Suriyeli çocuklar ve ailelere öncelikle Türkçe öğretiliyor. Ayrıca masa tenisi, geleneksel sokak oyunları, kültür, doğa ve çevre gezileri de proje kapsamında hayata geçiriliyor. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ziyareti de bu gezilerin sadece bir ayağını oluşturuyor. Başkan Demirci, Suriyeli çocuklar ve ailelerinin eğitimi, kültürel uyumu, ülkemizi tanıması ve her türlü gelişimleri için bu yönde çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini söyledi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑