whatsapp

Güncel

ÇAYIROVA MECLİSİ, KARIŞTI!

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısına Şekerpınar’daki imar revizyonu ile ilgili gündem maddesi damga vurdu. Şekerpınar’daki imar revizyonuna geçirilmek istenen karar, iktidar partisi içi muhalefete rağmen, oy çokluğu ile kabu

3 Ekim 2018 Saat: 12:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.809 kez okunmuştur

ÇAYIROVA MECLİSİ, KARIŞTI!
ÇAYIROVA MECLİSİ, KARIŞTI!

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı dün tartışmalı bir şekilde gerçekleştirildi.  Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci başkanlığında yapılan toplantıya iktidar partisi ve muhalefet partilerinin belediye meclis üyeleri katıldı. Çayırova için hayati önem taşıyan Şekerpınar’daki imar revizyonu ile ilgili gündem maddesinde AKP’li 17 üyeden 12’si kabul, 5’i ise ret oyu verirken CHP’nin meclise katılan 5 üyesi ile Saadet Partisi’nin 3 üyesi ret oyu verdi. Meclise CHP’den seçilip bağımsızlığını sürdüren Adem Kılıç ise bilmediğini kendi ağzıyla söylediği gündem maddesi ile ilgili Şevki Demirci’nin aleni telkiniyle kabul oyu verdi. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Tarakçı ise meclis toplantısına katılmadı.

adem-k-l-c-ba-ms-z-uye-kabul-oyu-verdi-1538557322.jpg?

BİLMEDİĞİ KONUDA EVET OYU KULLANDI

Şekerpınar ile ilgili gündem maddesinde AKP’li 17 üyeden 12’si kabul 5’i ret oyu verdi. CHP’nin meclise katılan beş üyesi ile Saadet Partisi’nin üç üyesi ret oyu verdi. Bağımsız Meclis Üyesi, eski CHP’li Adem Kılıç oylama öncesi söz alıp oylanacak konuya dair hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Bu durumda çekimser oy kullanacağı sanılan Kılıç’ı Başkan Şevki Demirci, “Bana güven”  diyerek telkinde bulundu. Kılıç Demirci ile konuşmasının ardından bilmediği konuda evet oyu verdi. Böylelikle evet ve hayır oyları 13-13’te eşitlendi. Bu koşullarda Başkan Demirci’nin bir oyu iki oy sayıldığından karar 14-13 ile oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇOK ÇİRKİN ŞEYLER OLDU

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, “Şekerpınar’ın kaderini belirleyen ciddi bir oylamaydı. Tartışmanın ötesinde çok çirkin şeyler oldu. Gündeme getirdiğimiz Şekerpınar’da haksız arsa edinmek istediler. Şekerpınar’da yeni bir imar değişikliği yapılmak istendi. Bu da haksız bir imar değişikliğiydi” açıklamalarında bulundu.

akpden-be-uye-ret-oyu-verdi-1538557341.jpg?

NEDEN SON ANDA KARAR DEĞİŞTİRDİ?

Açıklamalarına devam eden Kaya, “AKP içinde bu haksızlığa karşı duran arkadaşlarımız da oldu. 5 meclis üyesi arkadaşlar ret oyu verdi. Bizim de 1 meclis üyemiz izinli olduğu için meclise katılamadı. Bağımsız meclis üyesi Adem Kılıç, daha önce bize ret oyu vereceğini söylemişti. Ama mecliste gündem maddesi konuşulurken biriyle telefonla görüştü ve son anda karar değiştirdi. Neden son anda kararını değiştirdi?” dedi.

KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Meclisi sinirli bir şekilde terk ettiğini söyleyen Kaya, “Kürsüde oturumu yöneten Şevki Demirci hem meclisi yönetiyor hem de bağımsız meclis üyesi Adem Kılıç ile telefonda konuşuyor. Meclise CHP’den seçilip bağımsızlığını sürdüren Adem Kılıç ise bilmediğini kendi ağzıyla söylediği gündem maddesi ile ilgili Şevki Demirci’nin aleni telkiniyle kabul oyu verdi. Bu çok çirkin bir durum. Adem Kılıç ne karşılığında oyunu değiştirdi? Bizler bu konunun takipçisi olacağız ve konuyu yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

Mecliste Şekerpınar’daki imar revizyonu ile ilgili kabul ve ret oyu veren meclis üyeleri şu şekilde:

AKP Grubu

Kabul oyu verenler: Arif Şentürk, Berkan Emiroğlu, Cemil Göksu, Cengiz Kudu, Filiz Ayyıldız, Fulya Ebru Önder, Mehmet Özdemir, Mehmet Zeyneloğlu, Murat Tunç, Şaban Güllüce, Şevki Demirci, Yusuf Turan

Ret oyu verenler: Bülent Kanca, Erhan Sarıdede, Muhammet Demirtaş, Vahit Terzi, Sefa Yılmaz

Katılmayanlar: Orhan Keskin, Mehmet Bayındır, Fikriye Çelik, Murat Küçük, Murat Karaca

CHP Grubu

Ret oyu verenler: Abdülkadir Honca, Ata Savaş Durak, Dursun Yıldız, Halis Koç, Kemal Karagül

Katılmayan: Hüseyin Tarakçı

Saadet Partisi Grubu

Ret oyu verenler: Ali Uçar, Necati Apaydın, Zeki Özçelik

Bağımsız

Kabul oyu veren: Adem Kılıç

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑