whatsapp

Güncel

ÇAYIROVADA “HAMSİ KÜLTÜR FESTİVALİ” VAR

Çayırovada faaliyet gösteren Trabzonlular, Kastamonulular, Ordulular ve Artvinliler Derneği ve Çayırova Belediyesinin ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilecek olan “Hamsi Kültür Festivali” Çayırova'ya mal olacak tam bir kültür ve e

20 Mart 2017 Saat: 14:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.541 kez okunmuştur

ÇAYIROVADA “HAMSİ KÜLTÜR FESTİVALİ” VAR
ÇAYIROVADA “HAMSİ KÜLTÜR FESTİVALİ” VAR

FESTİVAL ÇAYIROVADA BİR İLK OLACAK

Çayırovada ilk defa gerçekleştirilecek olan Hamsi Kültür Festivali Çayırovada bulunan Trabzonlular,Kastamonulular,Ordulular ve Artvinliler Derneği başkanlarının öncülüğünde Çayırova da bulunan STK,ların, esnafların ve halkın bilgilendirilmesi ile gerçekleştirildi.

BÜTÜN DERNEKLERE BİRLİKTELİK ÇAĞRISI YAPILDI

Hamsi Festivalinin yapılmasına öncülük eden Trabzonlular Derneği Başkanı Burhan Beşiroğlu, Ordulular Dernek Başkanı Ramazan Demir, Kastamonuluar Dernek Başkanı Erdal Önmeli, Artvinliler Dernek Başkanı Ayhan Yılmaz’ın öncülüğünde toplanan yöre derneklerinin başkan ve yöneticileri Çayırovada bulunan bütün yöre dernekleri, kurum ve kuruluşlara yapılacak olan çalışmanın birlikte yürütülerek yapılması çağrısında bulunduklarını belirterek herkesin bu etkinliğe katkıda bulunmaları talep edilmiş. Çayırovaya ileriki yıllarda geleneksel olarak yapılarak devam etmesi planlanan bu festivale maalesef diğer yöre derneklerinden katılım olmadığı belirtildi.

ÇESDER FESTİVALE DESTEK SUNACAK

Çayırova Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya katılan Çayırova Esnaflar Derneği ÇESDER Kurucu başkanı Mehmet Atik, “ Çayırova halkının ihtiyacı olan böylesi büyük bir etkinliğe bizimde elbette ki katkımız olmalı, emeği geçen dernek başkanlarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. ÇESDER adına festivale katkı sunarak Çayırovamızın sahipsiz olmadığını göstereceğiz.” dedi.

CUMHURİYET KADINLARI BİZDE VARIZ DEDİ

Çayırova Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Emine Özcan, Festival bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, “ Yöre derneklerimizin Çayırovaya mal olacak bu projelerinde Dernek olarak katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, “Çayırova halkı sosyal etkinliklerden 5-6 yıldır uzak kaldı, bu festival umarım ki herkesin gönlünce vakit geçireceği bir etkinlik olur. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi

FESTİVAL ALANI KENT TRAFİĞİ VE ULAŞIMA AÇIK

25 Mart 2 Nisan Tarihleri arasında Atatürk Mahallesi  Adnan Kahveci Caddesi eski lunapark alanında daha öncesinde Çayırova Kaymakamlık konağının yapılması düşünülen  Çayırova Belediyesine ait  4.5 dönüm arazi üzerinde Anadolu kültürlerinin sergileneceği  9.gün boyunca çeşitli yöre dernekleri stantlar açacak ve tanıtım yapacak, bu süre içinde çeşitli sanatçılar bu festivalde sahne alarak halkın eğlenmesini ve güzel bir gün geçirmesini sağlayacak. Festival alanı kent trafiğine açık halk toplu taşıma araçlarının güzergahında her bölgeden alana ulaşmak mümkün.

200

ÇAYIROAVLILAR HAMSİYE DOYACAK

Karadenizden getirtilen yaklaşık 3 Ton Hamsi balığı yöresel yiyecekler ile birlikte halka ikram edilecek. Festival alanında Karadeniz yöresine ait giyecek ve yiyecekleri ile donatılacak, her gün birkaç ses sanatçısının sahne alacağı etkinli tam 9 gün devam edecek.

BÖLGE HALKI  FESTİVALE DAVET EDİLDİ

Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde STK başkan ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında birer konuşma yapan Festival sorumlusu Dernek başkanları yapılacak program ve gerçekleşecek festival hakkında bilgi sundular, 5.yıldır Çayırovalıların sosyal etkinliklerden mahrum bırakıldığını bu duruma yapılacak sosyal proje ile son vereceklerini belirten başkanlar festivalde bölge halkının 9.Gün boyunca gönüllerince eğlenmelerini ve yöresel alanlardan faydalanacak hoşça vakit geçirmeleri istiyoruz bu süreçte tek temennimiz Festival alanının tıklım tıklım olmasıdır. Bu etkinliğimizde yanımızda olan ve bize destek sunan emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑