CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, eğitimin durumuna dair parti Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı. ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık,...
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, eğitimin durumuna dair parti Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı.
ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, COVID-19 sürecinde eğitimin, önlemler alınarak devam etmesi gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'na ek bir bütçe verilmesini istedi.
Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geleceğin emanet edildiği gençlerin, eğitim ve sınav sistemi nedeniyle mutlu ve umutlu olmadığını öne sürdü. LGS sonuçlarını değerlendiren Karabıyık, sonuçların, eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin gittikçe kötüleştiğini gösterdiğini savundu.
Bu arada 4+4 eğitim sisteminin öğrencilerin başarısını "olumsuz" etkilediğini ileri süren Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Eğitimde fırsat eşitsizliğinin ardından gelen pandemi sürecinde fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşmesi, eğitim sürecinde kanayan bir yara haline geldi ve sınav sistemine de yansıdı. LGS sınav sonuçlarını incelediğimizde görülen öyle büyük bir makas var ki eğitime erişebilen, kaliteli erişebilen, erişemeyen veya kaliteli erişemeyen öğrenciler arasındaki farkı çok net gözler önüne seriyor" diye konuştu.
Öte yandan Türkiye'de 77 Vakıf Yükseköğretim Kurumu bulunduğuna dikkati çeken Karabıyık, 2002 yılında 22 olan Vakıf Yükseköğretim Kurumu sayısının AK Parti döneminde yüzde 250 aratarak 2021'e gelindiğinde 77'ye ulaştığını söyledi. Bu üniversiteler ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığı YÖK’ün “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021” raporuna da vurgu yapan Karabıyık, "Bu rapor, sayıları yüzde 250 artsa da birçoğu “tabela üniversitesi” olmaktan öteye gitmeyen vakıf üniversitelerinin durumunu da gözler önüne serdi" dedi.