whatsapp

Güncel

ÇİLER,HER İŞİ YAPARIM DEVRİ BİTTİ

Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri tarafından düzenlenen seminerde konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Her işi yaparım ve her işi bilirim devri bitti.” dedi

24 Ekim 2017 Saat: 09:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.440 kez okunmuştur

ÇİLER, HER İŞİ YAPARIM DEVRİ BİTTİ
ÇİLER,HER İŞİ YAPARIM DEVRİ BİTTİ

Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri, 5544 Sayılı Kanun Ek Madde 1 gereği MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ve devlet teşvikleri hakkında işverenlerin, çalışanların ve sektör bileşenlerinin bilgilendirilmesi amacıyla seminer düzenlendi. Gebze Kent Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleşen seminere MYK Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, Gebze İşkur Müdürü Ayhan Kutlu, GENÇSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

MESLEKSİZLİK BÜYÜK BİR SORUN

Seminerde ilk olarak Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri Bilgilendirme Genel Müdürü Çetin Temel bir konuşma yaparak, “Kaynes olarak geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz meslek yeterlilik seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde çok yeni olan mesleki yeterlilik sistemiyle ilgili olarak ilk ağızdan bilgi aktarılmasını sağlayacağız. Türkiye’de vasıfsız işgücü toplam çalışanların yüze 65’ini oluşturuyor. Eğitimli oranımız ise yüzde 35. Nüfusumuzun büyük kısmının meslekli ve tekniki olarak donanımsız olması beraberinde verimsiz çalışan endüstri, kırılgan bir ekonomi, dışarından alınan teknoloji ve düşük rekabet gücü ile bizleri karşı karşıya bırakıyor.

 

7 BİN 500 KİŞİYE HİZMET VERDİK

Mesleksizlik büyük ve temel bir sorun olarak karşımızda durmakta. Mesleki yeterlilik belgelendirme son derece önem taşımakta. MYK tarafından her geçen gün birçok yeni meslek standardının hazırlanması, zorunlu ve teşvik kapsamındaki mesleklere yenilerinin eklenmesi, toplumdaki farkındalığın artması bizleri umutlandırmakta. Mesleki yeterlilik zorunluluğunun başlamasına rağmen denetim mekanizmalarının yeteri kadar etkin çalıştırılamaması da bu sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesine yönelik büyük bir tehdit olarak görmekteyiz. Kaynes 2014 yılında mesleksiz fikri olarak ortaya attık. Bugün ise bölgenin ilk özel teknik ve belgelendirme kuruluşuna dönüştü. Bugüne kadar 7 bin 500 bireysel müşteri ve binden fazla kurumsal firmaya hizmet verdik.” dedi.  

 

HER İŞİ YAPARIM DEVRİ KAPANDI

Çetin Temel’in ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Başkan Çiler yaptığı konuşmada, “Her işi yaparım ve her işi bilirim devri bitti. Artık herkes bir mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda. Bilgi ve teknolojiyi kullanıyorsak mesleki yeterlilik belgesini sahip olmak zorundayız. Artık bilgili olmak yetmiyor. Edindiğiniz bilgileri başkaları ile paylaşmak zorundasınız. Hayatımızı akıllık makineler girecek. Böylece bazı meslekler kendiliğinden yok olacak. Gelişmiş ülkeler ve az gelişmeler arasındaki en büyük fark gelişmiş insan gücüdür. Sürekli bir öğrenim eğilimi içerisinde olmamız gerekir. Mesleki yeterlilik ve eğitim artık kalkınma için gerekli.

 

BİLİŞİM LİSESİ AÇIYORUZ

Hem işveren hem çalışanlar olarak hayatımıza giren bu mesleki eğitimleri almak zorundayız. Dünya bir evrim yaşıyor. Hayatımıza yeni meslekler giriyor. Yeni meslekler girdiği için bu mesleklerin eğitimi ve yeterliliğini almak zorundayız. Oda olarak mesleki eğitime öncelik vermek zorundayız. Türkiye’de bir ilçede tek ve ilk olarak bir araştırma üniversitemiz var. Gebze’ye mesleki ve teknik anadolu lisesi açtık. Bölgeye yine bir bilişim lisesi açmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bir bilişim lisesi açacağız.” diye konuştu. Seminerde son olarak ise MYK Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya 5544 Sayılı Kanun Ek Madde 1 gereği MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ve devlet teşvikleri hakkında bilgi verdi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑