whatsapp

Güncel

ÇİLER İSTEDİ, BÖKE DESTEK VERDİ

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Doç. Dr. Selin Sayek Böke, GOSB işadamlarına yönelik “Endüstride 4.0’ konulu konferansta önemli mesajlar verdi.

26 Ekim 2016 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.368 kez okunmuştur

ÇİLER İSTEDİ, BÖKE DESTEK VERDİ
ÇİLER İSTEDİ, BÖKE DESTEK VERDİ

Böke’den önce konuşan ve Gebze’nin büyük şehirli il konusunda destek isteyen Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e, “Gebze’nin il olması ile ilgili 3 milletvekilimizin ortak imza ile verdiği bir teklif var. Ancak CHP’den gelen teklifler rafa kaldırılıyor. Biz onun raftan inmesi ve il olması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Türkiye’de sanayinin kan kaybettiğini belirten Böke, “Bu kan kaybını acilen durdurup geriye çevirmemiz gerekiyor. Sanayinin yeniden şahlandığı bir vizyonu ortaya koymamız gerekiyor. Daha iyi bir yaşam mümkün, bu yaşamın içinde üretim mutlaka olmalı. Üretimin ana lokomotifi de sanayi olmalı. Daha iyi bir geleceği, sanayiden yoksun tarif etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

SANAYİ KAN KAYBEDİYOR

 

Sanayi arasında da adaletsizlik olduğunu vurgulayan Böke, “Hem büyük ölçekli hem de KOBİ’lere de ihtiyacımız var. Vahşi rekabet içinde büyüğü korurken küçüğü de koruyacak bir sanayi anlayışına ihtiyacımız var. Bugünkü gibi devam ederse 4.0 sanayi devrimi yakalanamaz. Bazı şeyler değiştirilmeli” dedi.

 

AKILLI SİYASET GEREKİYOR

 

Sanayi 4.0’ın etkin olması için akıllı siyaset gerektirdiğini belirten Böke, “Yeni bir üretim biçimi 4.0. Sanayi ile mekaniğin buluştuğu müthiş bir entegrasyon. Ekonomik demokratikleşme fırsatı olarak nitelendiriyorum. Akıllı siyaset de buna uygun hareket etmeli. Demokratikleşmiş bir üretim sürecinin ta kendisi. Bu ülkenin gerçeğine dönüşmesinin tek yolu, demokrasiyi ekonomide de işletecek bir hale getirmekten geçiyor.

 

ÇİLER, İL İSTEĞİNİ YİNELEDİ

 

GTO Başkanı Nail Çiler de yaptığı konuşmada, Gebze’nin Türkiye ekonomisine yön veren bir bölge olduğunu belirterek, “Gebze’de 9 OSB faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ihtisas OSB’lerin sayısı çok az iken bizim 4 tane var. Yüzde 100 doluluk olan 3 OSB bulunmakta. Küçük sanayi sitelerinde 11500 kişi çalışıyor” dedi. Türkiye’deki ilk 500’de yer alan firmaların yüzde 13’ünün bu bölgede bulunduğunu kaydeden Çiler, “Bu bölge artık kabına sığmıyor. Büyükşehir statüsünde il olmalı. Hem iktidar hem muhalefet partilerinden destek istiyoruz” şeklinde konuştu. Çiler ayrıca metronun önce Gebze ardından Düzce’ye kadar getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. GOSB Başkanı Vahit Yıldırım da, bu tür toplantıların önemine vurgu yaparak, “Politikacıların, yaşadığımız sorunları burada görüp mecliste anlatmak ve yasal düzenlemeleri yapması güzel olur. Umarım bu tür toplantılar devam eder” diye konuştu.

 

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM

 

GOSB konferans salonundaki toplantıya CHP Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan, Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Kocaeli il Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Çayırova ilçe başkanı Selahattin Aydın, Dilovası ilçe başkanı Kerem Aydemir ile GOSB’da faaliyet gösteren firmaların yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑