whatsapp

Güncel

‘CİNSEL İSTİSMARDA YÜZDE 700 ARTIŞ VAR’

Eğitim-Sen Şubesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği çocuk istismarına karşı ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

8 Temmuz 2018 Saat: 09:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.515 kez okunmuştur

‘CİNSEL İSTİSMARDA YÜZDE 700 ARTIŞ VAR’
‘CİNSEL İSTİSMARDA YÜZDE 700 ARTIŞ VAR’

Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda önceki gün gerçekleşen basın açıklamasına CHP, HDP, TKP ve ÖDP Gebze ve Çayırova İlçe Örgütleri’nden başkan yönetici ve üyeler ile birlikte çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Basın açıklamasında ilk olarak TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel konuşma yaparak, “Türkiye’yi kurtaracak olan çocuklarımızdır. Bizlere düşen onlara sahip çıkmaktır.” dedi. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Ayla Aktürk yaparak, “Bugün burada çocuklarımızın düşlerinin çalınmaması, yüzlerindeki gülücükler eksilmeden büyüyebilsinler, öldürülmesin diye toplandık.

ENSAR’DA 41 ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLDİ

Bizler çocuklarımızın hunharca katledilmelerini önleyebildikten sonra çocuklarımıza iyi bir gelecek kurma mücadelesi verebiliriz. Çünkü çocuklarımız kaçırılıyor, öldürüyor, tacize ve tecavüze maruz bırakılıyor. Ülkemizde son 8 yılda 104 bin çocuk kaçırılmış, 26 bin çocuk ise kendisi evden kaçmıştır. Son 10 yılda cinsel istismarda yüzde 700 artış vardır. Açılan 40 bin davanın sadece 13 bininde mahkûmiyet kararı çıkmış ve bu kararlar çoğunlukla, ‘Kravat taktı’ gibi gerekçelerle iyi hal indirimiyle sonuçlanmıştır. Ensar’da 41 çocuğa tecavüz edildiğinde bir kadın bakan çıkıp, ‘Bir kereden bir şey olmaz, bir kerelik bir şey o kurumu karalamaya yetmez’ demedi mi?

ÇOCUK EVLİLİKLERİ ARTTI

‘9 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir’ diyen Diyanet yetkilileri fetvalarıyla hala çocukların, kadınların hayatlarını karartmaya devam ediyor. Birkaç ay önceki bütün bu olayları üst üste koyduğumuzda bunun tesadüf olmadığını zaten biliyoruz. 2009’da Milli Eğitim’in orta öğretim kurumlarıyla ilgili yapılan bir yönetmelik değişikliğiyle çocuk yaşta evliliklere izin verildi. 2012’de yapılan bir değişiklikle evlenen, zorla evlendirilen çocukların açık liselere yönlendirilmesi değişikliği getirildi. Yine 2012’de 4+4+4 sistemine geçildi. Çocuk evlilikleri arttı, kız çocukları okuldan çekildi. İşte tam da bu ülkeyi yönetenlerin yaslandığı, çocuğu ve kadını meta olarak gören bir anlayışın uzantısıdır. Biz bu anlayışı ret ediyoruz.

CİNSEL İSTİSMAR AYRIŞTIRILDI

Yönetenler, cinsel ilişki rıza yaşını 15’e çekti. Anayasa Mahkemesi kararı ile 12 yaşın altındaki çocuklara yapılan cinsel istismara verilen ceza ile 12 yaşın üstündeki çocuklara yapılan cinsel istismar ayrıştırıldı. Biz bu politikaların hepsine karşıyız. Fetvalarıyla, yasalarıyla, söylemleriyle bütün bu durumları meşrulaştıran, çocuk istismarını arttıran Hükümet yetmedi bizim müftülük yasası olarak adlandırdığımız yasayı meclisten geçirdi. Bundan sonra olacak olan her çocuk istismarını meşrulaştırdı.  Gelelim hadım, idam tartışmasına. Yaşam hakkı devredilemez, vazgeçilemez en temel insan hakkıdır ve bir cezalandırma konusu asla ve asla olamaz.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑