whatsapp

Güncel

CUMA GÜNÜ GREV BAŞLIYOR

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin yetkili olduğu üç yerinde Cuma günü greve çıkmaya hazırlanıyor. Sendikanın Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Toplu İş Sözleşmesi’nde görüşmelerin özellikle ekonomik nedenlerd

18 Ocak 2017 Saat: 10:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.301 kez okunmuştur

CUMA GÜNÜ GREV BAŞLIYOR
CUMA GÜNÜ GREV BAŞLIYOR

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin yetkili olduğu üç yerinde  Cuma günü greve çıkmaya hazırlanıyor.  Sendikanın Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Toplu İş Sözleşmesi’nde  görüşmelerin özellikle ekonomik nedenlerden ötürü tıkandığını söyledi. 

Birleşik Metal Sendikası  Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alamadığı General Electric,  Schneider Electric ve Schneider Enerji’de   Cuma günü büyük bir olasılıkla greve çıkıyor.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın  gazetemize yaptığı açıklamada  şunları söyledi. “ Bilindiği gibi  Gebze’de eski adı Alstom olan General Electric,  Schneider Electric ve ,  Schneider Enerji’de  kısa adı  EMİS ( Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası) ile bir süredir  yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri  uyuşmazlıkla sonuçlandı.  Sendika olarak üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonucu  greve çıkma kararı aldı.  20 Ocak 2017 Cuma günü eğer anlaşma  sağlanmaz ise yetkili olduğumuz bu üç işyerinde   greve çıkmış olacağız”dedi.

ANKARA’DA TOPLANTI

Geçtiğimiz Cumartesi günü  Ankara’da EMİS yetkileri ile  Çalışma Bakanlığında bir toplantı yaptıklarını da ifade eden  Necmettin Aydın, “O görüşmede kısmide olsa bir yol aldık fakat  şuana kadar (17  Ocak)  henüz  anlaşma için bir adım atılmış değil.  Cuma gününe kadar bekleyeceği  eğer  anlaşma olmaz ise  kesinlikle greve çıkacağız.

ÜCRETLER, SOSYAL HAKLARDA TIKANMA VAR

 İşveren sendikası EMİS ile yapılan görüşmelerde  anlaşmazlık nedenini ücretler, soysak haklar ve tazminat gibi konularda olduğunu  da söyleyen Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Biz bu üç  işyerinde toplam 2 bin 200  üyemizin  haklarını korumak ve onların istediği doğrultuda bir Toplu İş Sözleşmesi imzalamak istiyoruz.  Bundan başka bir amacımız yok.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑