whatsapp

Güncel

CUMA PAZARI TAŞINIYOR.....

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker pazarcı esnafı ile bir araya geldiği toplantıda cuma pazarının, Mevlana Mahallesindeki semt pazarı bittikten sonra tahliye olacağını söyledi. Mevlana'daki semt pazarının en geç bir yıl içinde ta

5 Mart 2016 Saat: 10:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.602 kez okunmuştur

CUMA PAZARI TAŞINIYOR.....
CUMA PAZARI TAŞINIYOR.....

Gebze'de uzun yılların gündem konusu olan cuma pazarının bulunduğu mevcut yerden tahliyesi için yeni tarih Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından verildi. Gebze Kent Meydanı'ndaki Kardelen Nikah Salonu'nda pazarcı esnafı ile biraraya gelen Başkan Köşker, Tatlıkuyu Mahallesi'ndeki semt pazarının mart sonu veya nisan başı gibi tamamlanıp faaliyete geçeceğini, Şehit Numan Dede ve Kızılay Caddeleri üzerindeki cuma pazarının ise Mevlana Mahallesi'ndeki semt pazarı tamamlandıktan sonra tahliye olacağını söyledi. Köşker'in bu yanıtı pazarcı esnafını rahatlattı. Cuma pazarı esnafı için yeterli büyüklüğe sahip olmayan Tatlıkuyu'daki semt pazarına tahliye endişesi yaşayan esnaf Köşker'in bu açıklaması ile rahatlarken cuma pazarının bulunduğu yerden tahliyesi için ise en az bir sene daha beklenecek. Başkan Köşker toplantıda Mevlana'daki semt pazarının bir yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

SLAYT GÖSTERİSİ AKSADI. BASINA KAPATILDI

Gebze Pazarcılar Odası'nın koordine ettiği toplantıya Oda Başkanı Ziya Erat, Başkanvekili Soner Üzer ile yöneticiler Muzaffer Emir, Levent Kalaycı, Erkan Çiçek, Ali Haydar Avşar ve Yakup Arıç ev sahipliği yaptı. Başkan Köşker'e toplantıda başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel ve Sadık Albayrak, başkan danışmasına Şakir Bitmez, Zabıta Müdürü Hakkı Şen de eşlik etti. Köşküçeşme, Osman Yılmaz, Mevlana ve Mustafapaşa Mahallesi muhtarlarının da katıldığı toplantı Başkan Köşker'in konuşmasının ardından basına kapalı devam etti. Bu bölümde Başkan Köşker oda yöneticilerinin, pazarcı esnafının ve mahalle muhtarlarının görüşlerini dinledi. Öte yandan toplantının basına açık bölümünde Köşker'in konuşması esnasında slayt gösterimi sıkıntılı gerçekleşti. Köşker sinirlendiğini belli etmesede salondaki bu sorunun giderilmesini istedi.

KENTLEŞME GEREĞİ

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziya Erat toplantının açılışında yaptığı kısa konuşmada Gebze'deki cadde ve sokaklardan semt pazarlarının kaldırılmasına sıcak baktıklarını söyledi. Ardından mikrofon alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker pazarcı esnafına bakış açılarının diğer esnafa bakışları ile aynı olduğunu, gelinen kent koşullarında semt pazarlarının yerini sabit pazarların almasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Belediyeye vergi borcu olan pazarcı esnafına da yapılandırma ile ödeme çağrısında bulunan Köşker bu borçların aylara yayılarak ödenmesinde kolaylık sağladıklarını, yapılandırma girişiminde bulunmayan borçlu esnafın ise icralık olacağı uyarısında bulundu.

BEŞ AYRI MAHALLEDE

Konuşmasında beş ayrı yerde yapılacak semt pazarları üzerine bilgilendirmede bulunan Başkan Köşker, Tatlıkuyu Mahallesi'nde 900 metre tezgah kapasitesine sahip pazarın bu ay sonu veya nisan ayı başında tamamlanacağını kaydetti. Mevlana Mahallesi'ndeki 2400 metre tezgah kapasiteli semt pazarı için bu yıl içinde ihaleye çıkılacağını belirten Köşker bu semt pazarının Gebze'nin mahallelerinin yanısıra Çayırova'ya da hizmet vereceğini belirtti. Köşker ayrıca Adem Yavuz, Kirazpınar ve Ulus Mahalleleri'nde kurulacak semt pazarlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑