whatsapp

Eğitim

DARICA'DA EĞİTİM MASAYA YATIRILDI

Darıca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 'Eğitimde Yükselen Değer Darıca' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

19 Ekim 2016 Saat: 12:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.572 kez okunmuştur

DARICA'DA EĞİTİM MASAYA YATIRILDI
DARICA'DA EĞİTİM MASAYA YATIRILDI

Toplantıda konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, "2014 yılında TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının yüzde 4.73 üzerindeyken 2016 da yüzde 7.15’le 41’nci sıradan 7’nciliğe yükseldik" dedi.

Piri Reis Mahallesi'nde bulunan FETÖ'nün darbe girişiminin ardından devlete devredilerek eğitime açılan Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda ilçedeki eğitim masaya yatırıldı. Toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, şube müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

HEDEF İLK 5

Toplantının açılış konuşmasını yapan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, öncelikli hedeflerinin okulları bir kültür merkezleri haline getirmek, öğrenci ve öğretmenlerin mutlu, velilerin güven duyduğu ortamlar yaratmak olduğunu söyledi. İlçe genelinde 88 kurumda bin 910 yönetici ve öğretmen 40 bin 034 öğrencinin yer aldığının altını çizen Oğuz, "Milli eğitim camiası olarak tüm bunların sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu sorumlulukla başarı çıtamız her yıl giderek artıyor. Artık ilçe olarak Türkiye ortalamasının üstünde yerlerdeyiz. 2014 yılında TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının yüzde 4.73 üzerindeyken 2016 da yüzde 7.15’le 41’nci sıradan 7’nciliğe yükseldik. Hedefimiz ilk 5 sırada yer almak, yine YGS’de de aynı sıralamayı hedefliyoruz" dedi.

KARABACAK TEŞEKKÜR ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'da toplantıda yaptığı konuşmada eğitim kurumlarını iyi bir noktaya taşınmasıyla öğrencileri iyi eğitimle yetiştirerek 15 Temmuz darbe kalkışması gibi olayların önüne geçilebileceğini söyledi. İlçedeki eğitim kalitesinin her geçen yıl artmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Karabacak, Türkiye ortalamasında 40'ıncı sıradan 7'inci sıraya yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAYMAKAM, YÖNETİCİLERİ UYARDI!

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise konuşmasında ilçe olarak büyük bir eğitim kalkınma seferberliği başlattıklarını bunun da meyvalarını aldıklarını ifade ederek hedeflerinin hükümetin 2019 yılında eğitimde tam güne geçilmesi için kolları şimdiden sıvadıklarını yapılacak çalışmalarla ilçe olarak 2017 yılı sonunda tüm okulların 35 kişinin altındaki sınıflarla tam gün eğitime başlayacağını ileri sürdü. Hedeflerinin Türkiye genelinde ilk 500’e giren öğrenciler çıkarmak olduğunu söyleyen Karaman, "Bu konuda herkese büyük görev düşüyor" dedi. Okul müdürlerine ve okul aile birliği üyelerine de seslenen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, denetim konusunda uyarılarda bulundu. Karaman açıklamalarına şöyle devam etti; "Okullarımıza sahip çıkacağız, sizleri denetleyeceğiz. Sizler de kantin, servisleri denetleyeceksiniz. Bu arada öğrencilerin alması istenilen 25-30’u bulan 100’lerce lira tutan yardımcı kitaplar konusunda çok ciddi şikayet geliyor. Yazık günah bununla ilgili menfaat elde etmek isteyen yöneticiler olduğuna dair duyumlar geliyor. Bu konuda da çalışma yapılacak."

DARICA'DA 176 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilçe genelinde yapılan operasyonlarla ilgili bilgi aktardı. Karaman, Darıca'daki kamu kurum ve kuruluşlardan 176 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 107 kişinin ihraç, 1 kişinin göreve iade edildiğini, 69 kişinin de soruşturmasının devam ettiğini vurguladı. İSA TURHAN

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑