whatsapp

Güncel

DİKKAT!! DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Telefon dolandırıcılığının azaldığı son günlerde dolandırıcıların yeni gözdesi icra takibi oldu. Kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşların yüz binlerce lirasını çalan dolandırıcıların yeni oyunu icra tak

5 Mayıs 2016 Saat: 08:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.286 kez okunmuştur

DİKKAT!! DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ
DİKKAT!! DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Son günlerde git gide artan bu yöntemle binlerce liralık vurgun yapan dolandırıcılar onlarca kişiyi mağdur etti. Evlerine gelen icra takibi dosyasına itirazda bulunmayan vatandaşlar, borcu da kabul etmiş sayılıyor.

TEBLİGAT GELİYOR
İlk önce kişilerin bilgilerine ulaşan dolandırıcılar ardından ise bir icra dairesine gidip 20 TL başvuru harcı yatırıp, vatandaşın borç hanesine yüksek meblağ yazdırıyor ve icra takibi başlatıyor. Bir süre sonra evine icra takibi gelen vatandaş ise gönderici kişiyi tanımayıp, yanlışlık olabileceği düşüncesiyle itirazda bulunmuyor. Yedi gün içerisinde itiraz etmediği için de borcu kabul etmiş sayılıyor ve icra memurları kapısına dayanıyor. Tebligatı alır almaz itiraz edenlerse bundan kurtuluyor.
-SOSYAL MEDYA
Yetkililer, dolandırıcıların vatandaşların kimlik bilgilerine, internetteki sosyal paylaşım sitelerinden ulaştığını belirtiyor. Sosyal medya sitelerinde üye olan kişiler; doğum yeri, doğum tarihi, anne ve baba adının yanı sıra birçok kişisel bilgilerini yazıyor. Bu bilgilerin de birçoğu icra takibi başlatmak için yeterli oluyor.  Özellikle son bir yılda büyük şehirlerde bu yolla dolandırıcılık yapan çok sayıda kişinin ortaya çıktığını belirten emniyet yetkilileri, vatandaşları kimlik bilgilerini zorunlu kalmadıkça kimseye vermemesi konusunda uyarıyor.
MUTLAKA İTİRAZ EDİN
Kişilerin kimliklerini kaybetmesi durumunda ilgili birimlere başvurması gerektiğine de dikkat çeken yetkililer, özellikle kredi kartıyla yapılan alışverişlerde nüfus cüzdanının başkasına verilmemesi ve kimlik fotokopileri, yırtılmadan çöpe atılamaması gerektiğine dikkat çekiyor. Öte yandan gelen icra takibi dosyaları konusunda duyarsız davranmamak gerektiğini belirten yetkililer, tebligatın elinize ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde itiraz etmeniz gerektiğini vurguluyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑