whatsapp

Güncel

DİLOVASI EYLEME HAZIRLANIYOR

Diliskelesi Amatör Balıkçılar Sosyal Yardımlaşma ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Eliboli, "Dilovalıların denize açılan son kalesi hiçbir sanayiciye veya limana değil vatandaşlara verilsin" dedi.

11 Temmuz 2016 Saat: 11:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.608 kez okunmuştur

DİLOVASI EYLEME HAZIRLANIYOR
DİLOVASI EYLEME HAZIRLANIYOR

Diliskelesi Amatör Balıkçılar Sosyal Yardımlaşma ve Çevreyi Koruma Derneği 17 Temmuz Pazar günü saat 14:00’da Diliskelesi Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarının bulunduğu yerde kitlesel bir eylem gerçekleştirecek. Gerçekleştirilecek olan eylemle ilgili olarak bilgi veren Diliskelesi Amatör Balıkçılar Sosyal Yardımlaşma ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Eliboli açıklamasında; "Diliskelesi Balıkçılar Derneği olarak yıllardan beri bizler Diliskelesi’nde balıkçılık yapıyoruz. Balıkçılık yaptığımız ve bugünkü Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarının olduğun yerde bizlerin barınakları vardı. Dilovası belediyesinden buraya bir balıkçı barınağı yapmasını talep etmiştik.

 
HALKA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ
Belediyede bu talebimizi olumlu yanıt vererek bir proje hazırlanmıştı. Ancak daha sonra Polisan fabrikası bu projenin iptali için ilk olarak Dilovası Kaymakamlığı’na daha sonra da belediyeye başvurarak iptal olmasını istedi. Bu süre zarfında köprünün inşaatı yapımına başlandığı için balıkçılar barınağı projesi ertelenmişti. Şimdi köprünün inşaatı bitti. Dernek olarak bizler balıkçı barınağı projesinin başlamasını istiyoruz. Osmangazi Köprüsü gibi güzel bir köprünün ayaklarının olduğu yerin sanayiciye veya liman işletmelerine değil halka verilmesini diliyoruz. Balıkçı barınağı projesi hayata geçirilmezse Dilovası halkının denize açılan son yeri de ya bir sanayici ya da bir liman işletmesi tarafından gasp edilecektir.
 
DENİZE GİRMEK İMKÂNSIZ HALE GELECEK
Balıkçı barınağının dalga kıran yapılarak bitirilmesini ve köprü şantiyesinin de önümüzdeki aylarda kalkması ile mevcut alan boşaltılacak. Balıkçı barınağından sonraki alanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil düzenlemesi yapılarak Osmangazi Köprüsü ayağı ile Poliport liman arasının halka kazandırılması için halkımızda farkındalık oluşturmak için bu eylemi ve basın açıklamasını gerçekleştireceğiz. Balıkçı barınağı projesi yapılırsa o zaman bu sahilden Dilovası’nda oturan herkes yararlanabilir. Ancak bir sanayiciye veya bir liman işletmesine verildiğine artık Dilovalılar denizi görmek için ya Tavşancıl’a ya da Hereke’ye gitmek zorunda kalacaklar" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑