whatsapp

Güncel

DİSK'TEN CORNİNG GREVİNE DESTEK

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi yönetimi ve temsilciler, Gebze OSB’de Lastik-İş sendikasın da örgütlü olan Corning Optik grevci işçilerini ziyaret etti.

10 Mayıs 2017 Saat: 17:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.454 kez okunmuştur

DİSKTEN CORNİNG GREVİNE DESTEK
DİSK'TEN CORNİNG GREVİNE DESTEK

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi yönetimi ve temsilciler, Gebze OSB’de Lastik-İş sendikasın da örgütlü olan Corning Optik grevci işçilerini ziyaret etti. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile beraberindeki heyet Corning fabrikası önünde Lastik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal ve yönetimi ile grevci işçiler tarafından alkış ve sloganlar ile karşılandı. Ziya Ünal heyete teşekkür ederken grev sürecine dair bilgilendirmede bulundu ve kazanılmış haklarından taviz vermelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal emek hareketine yönelik olarak son zamanlarda yapılan saldırılara dikkat çekti.

Özel İstihdam büroları ile kiralık işçiliğin yasalaştığını, kıdem tazminatının gasp edilmeye çalışıldığını,  işsizlik fonunun sermayeye peşkeş çekildiğini, iş cinayetlerinin artarak devam ettiğini hatırlatan Erdal Kopal, “işçi sınıfı olarak olarak bizlere düşen tüm bu saldırılara karşı birlikte direnmek ve mücadele etmektir. Dayanışmaya, birlikte direnmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” dedi.

DÜNYANIN EN ZENGİN SEKİZİ,DÜNYA GELİRİNİN YARISINA SAHİP

Sermayenin emekçiye ve emek haklarına yönelik saldırılarının hiçbir zaman arkasının gelmeyeceğini, bunların ancak örgütlü mücadele ve dayanışma ile püskürtülebileceğini kaydeden Erdal Kopal, “Dünyada en zengin sekiz kişinin gelirinin toplamı, dünya nüfusunun gelirinin yarısına eşit. Bu da gösteriyor ki sermaye doymak bilmeyen, başkalarının hakkını gasp ederek zenginleştikçe daha da saldırganlaşan bir yapı halindedir. Sermaye bu gibi durumlarda hiçbir dil, din, ırk ayırımı gözetmeden, kendi çıkarları temelinde birliktelik gösterebilmektedir. İşçi sınıfı olarak her şeyi biz üretmemize rağmen, Sayısal üstünlüğün bizlerde olmasına karşın sermaye örgütsüzlüğümüz de yararlanmaktadır.

SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ

OHAL sürecinde hiçbir baskıya ve sindirmeye aldırmadan greve çıkma cesaretini sergileyen Corning işçilerini tebrik eden Erdal Kopal sendika olarak sonuç alınana kadar yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑