whatsapp

Güncel

DYTECH’TE ÇELİK-İŞ VE TÜRK METAL ÇEKİŞMESİ

Kartepe Köseköy’de kurulu olan Dytech Fabrikası’nda Türk Metal ile Çelik İş Sendikası arasında devam eden yetki tartışmasında son sözü Yargıtay söyleyecek.Kaynak: Dytech’te Çelik-İş ve Türk Metal çekişmesi

27 Haziran 2016 Saat: 10:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.601 kez okunmuştur

DYTECH’TE ÇELİK-İŞ VE TÜRK METAL ÇEKİŞMESİ
DYTECH’TE ÇELİK-İŞ VE TÜRK METAL ÇEKİŞMESİ

Dytech’te Çelik-İş Sendikası ve Türk Metal Sendikası arasındaki yetki mücadelesi devam ediyor. Kartepe’de 670 işçinin çalıştığı Dytech Otomotiv Fabrikası’nda işçiler, yetkili olan Türk Metal Sendikası’ndan istifa edip Çelik İş Sendikası’nda geçmişlerdi. Türk Metal Sendikası, işverenin kendileri ile toplu sözleşme masasına oturmaması üzerine greve gitmişti. İşveren ise bu grevin sonlandırılması ve Türk Metal Sendikası’nın yetkisinin düşürülmesi ile ilgili itirazda bulunmuştu. 6’ıncı İş Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, iş yerinde 5 işçi ile yapılan grevin 10 Şubat’ta sonlandırmasına karar vermiş, Türk Metal’in yetkisini de düşürmüştü. Türk Metal itiraz edince Yargıtay kararı ‘usul hatası var’ diyerek bozmuştu. 6. İş Mahkemesi’nde yeniden görülen davada Türk Metal Sendikası’nın yetkisinin geçersiz olduğuna karar verildi. Türk Metal Sendikası bu karara da itiraz etti.

ÇELİŞ-İŞ İŞÇİYİ ALDATIYOR

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yıldız, Dytech’te yetkili sendika olduklarını söyleyerek, “Üyelerimizin zorla sendikamızdan istifa ettirilerek işveren tarafından Çelik İş Sendikası’na üye yapılmasının ardından çıktığımız grev sonrasında 10 Şubat’ta yetkimizin düşmesine itiraz ettik. Çünkü prosedür hatamız yok. Birçok iddiamız var. Temsilcimizin iş yerine alınmadı. Sendika üyelerimizin e-devlet şifrelerinin alınması suretiyle servislerle PTT’ye giderek sendikamızdan zorla istifa ettirdiler. Yargıtay usul hatası olduğu gerekçesi ile kararı iptal Haziran’da görülen davada Türk Metal Sendikası elindeki belgeleri sundu ancak mahkeme aynı kararı tekrar verdi. Türk Metal Sendikası’nın yetkisini düşürdü. Dytech çalışanları Çelik İş Sendikası’nda kalmakta kararlı. Türk Metal Sendikası’nın bu karara saygı göstermesi gerekiyor. İntikamcı yaklaşım ve ayak oyunları ve kamuoyunu yanıltma çabalarıyla bir yere varamayacaklar. Madem yetkili sendikaydınız ikinci mahkemeye kadar neden işveren ile kontak kurmadınız.”

Kaynak : Özgür Kocaeli

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑