whatsapp

Sağlık

ECZACILARDA KRİZ ÇÖZÜLDÜ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yürütülen ilaç alım protokolü görüşmelerinde mutabakata varıldı ve kriz çözüldü.

1 Nisan 2016 Saat: 21:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.750 kez okunmuştur

ECZACILARDA KRİZ ÇÖZÜLDÜ
ECZACILARDA KRİZ ÇÖZÜLDÜ
Konu ile ilgili konuşan Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Bilal Arpacı, “Örgütlü gücümüzü göstererek sonuca vardık. Tam olarak karşılığını alamasak da düşük cirolar eczacılara bir can suyu olduğunu görüyoruz” dedi.

MUTABAKATAYA VARILDI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında imzalanan ‘İlaç Alım Protokolü’nün süresi 31 Mart itibariyle sonlanacak, protokol sonrasında eğer yeni sözleşme imzalanmazsa hastalar ilaçlarını kendi parasıyla alacaktı. Gece yapılan toplantı sonrası SGK ile Eczaneler arasında anlaşma sağlandı. İlaçta protokol krizi sona erdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yürütülen ilaç alım protokolü görüşmelerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun girişimiyle kamu ile eczacılar arasında mutabakata varıldığı belirtildi. Kamu adına rakamı revize etmesi üzerine kamu ile eczacılar arasında bir mutabakata varıldı.

ECZACIYA UMUT OLDU
 Konu ile ilgili gazetemize konuşan Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Bilal Arpacı, “Örgütlü gücümüzü göstererek sonuca vardık. Tam olarak karşılığını alamasak da düşük cirolar eczacılara bir can suyu olduğunu görüyoruz. Eczaların mesleklerini sürdürebilmeleri adına başarılı olduğunu düşünüyorum. Düşük cirolu eczalar daha fazla destek istiyordu. Ama yine de onlara  meslek hayatlarını sürdürebilmeleri için umut oldu” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN YANINDAYIZ
Arpacı şu ifadelere yer verdi: “Eczacılar istihdam kaynağı bunların var olması vatandaşlarımız ve çalışanlara büyük umut oldu. İmzalanan protokol 4 yıllık bir sözleşme uzun süreli. Başbakan ve Bakanın çabalarını da göz ardı etmemek lazım. İsteklerimize tepki verdikleri için.  Başarılı bir sonuç elde ettik. Biz vatandaşımızı hiçbir zaman mağdur etmek istemiyoruz her zaman yanındayız” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑