whatsapp

Güncel

“EĞİTİM GÖNÜL VE VİCDAN İŞİDİR”

Çağdaş Avrupa Koleji, Amerikan Kültür Koleji Gebze Temsilciliği kurucusu,öğretmen ve yöneticileri okul bahçesinde gerçekleşen organizasyonda birlikte iftar açtı.

26 Haziran 2016 Saat: 15:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.187 kez okunmuştur

“EĞİTİM GÖNÜL VE VİCDAN İŞİDİR”
“EĞİTİM GÖNÜL VE VİCDAN İŞİDİR”

Çağdaş Avrupa Koleji,Amerikan kültür koleji Gebze Temsilciliği, kurucusu,öğretmen ve yöneticileri okul bahçesinde gerçekleşen organizasyonda birlikte iftar açtı. Kurucu Mehmet Ünal, eğitim yılını değerlendirdi, önemli ve anlamlı açıklamalarda bulundu.

 

Okul bahçesinde gerçekleşen iftar organizasyonunda bir araya gelen yönetici ve öğretmenler iftar sonrası anlamlı günün keyfini çıkardılar. İlerleyen saatlere kadar güzel bir gece geçiren öğretmen ve yöneticiler eğitim çalışmalarını değerlendirdiler.

 

SUSKUNLUĞUMU BOZMAK İSTİYORUM

Çağdaş Avrupa Koleji kurucusu Mehmet Ünal okulun eğitim çalışmaları ve yeni eğitim yılını değerlendirdiği iftar yemeğinde önemli ve anlamlı açıklamalarda bulundu.

Ünal, “Öncelikle acısıyla tatlısıyla güzel günleri paylaştığımız 2015/2016 eğitim ve öğretim yılını bitirmiş bulunmaktayız. Umarım eğitim sektörümüz için beklentleri  karşıladığımız, karşılığını verebildiği bir yıl olmuştur. Kurumum; yenilenen vizyonu ve daha farklı bir eğitim anlayışı çerçevesinde, yoluna Amerikan Kültür Koleji Temsilciliği ile birlikte Çağdaş Avrupa Koleji olarak daha da iddialı bir şekilde devam etmektedir. Bir eğitimci olarak uzun zamandır gözlemlediklerimi anlatmak ve suskunluğumu bozmak istiyorum.

 

HERTÜRLÜ KARALAMALARA KARŞI EĞİTİME DEVAM

Her eğitim ve öğretim yılının sonlarına doğru okulumuza yapılan karalama kampanyalarına ve kapanıyor dedikodularına karşılık kurumumuz Amerikan Kültür Koleji Temsilciliği ile birlikte  Çağdaş Avrupa Koleji olarak ayakta durmaya devam etmektedir. Hiçbir dedikodunun ve yalan yanlış haberlerin bizleri yıldıramayacağını, aksine daha da güçlendirdiğini belirtmek isterim.

 

EĞİTİME GÖNÜLDEN BAĞLI KADROMUZ VAR

Mevcut kadromuzda iyileştirmeler yaparak, eğitime gönülden bağlı olmayan, etik dışı hareketlerde bulunan,eğitimi kendi çıkarları doğrultusunda yönetmek ve ilerletmek isteyen personellerimizle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.

 

EĞİTİM RANT KAVGASINA DÖNÜŞTÜ

Ne yazık ki son zamanlarda artan özel okulların  sayısı ile birlikte eğitimin rant kavgasına dönüştüğünü görmekteyiz. Bu, bizim eğitim gönüllülerini hayli üzmektedir. Birçok özel okulun içinin boşaltılmaya çalışılması, öğretmenlerin bu rant kavgasına aracılık edercesine kendi velilerini teker teker arayıp ikna etmeye çalışmaları, diğer okullara çalıştığı kurumun tüm ticari sır ve bilgilerini verdiklerini duymak bizleri ciddi bir endişeye sürüklemiştir.

 

EĞİTİM HERKESE EŞİTTİR

Değerli velilerim; eğitimin dili, dini, ırkı olamaz. Eğitim kutsaldır, herkese eşittir. Sizler bizlere en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı emanet ediyorsunuz. Çocuklarıma daha seviyeli, daha disiplinli, hayata daha sıkı sıkı bağlayacak öğretmenlerimle eğitim vermek zorundayım. Bu yüzden diğer meslektaşlarıma ve öğretmenlerime eğitimin bir gönül işi olduğunu, kutsal bir amacının olduğunu tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum.

 

İŞİMİZ DAHA BAŞARILI EĞİTİM

Kurumum; tüm dedikodu, karalama ve rant kavgasına bulaşmadan, hiçbir eğitim kurumunu kötülemeden, işimiz olan sadece ve sadece eğitim ile ilgilenmeye devam edecektir. Diğer eğitim kurumlarından bize gelebilecek ticari herhangi bir bilgi ve sırrı kendi rantımıza çevirecek hiçbir etik dışı davranışta bulunmayacak, bulunanlara da prim vermeyecektir.

 

DAHA GÜÇLÜ KADRO VE GÜÇLÜ EĞİTİM

Yenilenen sınıflarımız ve okul binamız daha güçlü ve tecrübeli eğitim kadromuzla birlikte 2016/2017 eğitim öğretim yılına hazırdır. Bizler açısından altın bir yıl olacağı inancındayız. Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı bir anne ve baba şefkati ile ellerimizle büyütüp kendi örf, adet ve geleneklerimizle yoğurup, bir kaç dil konuşabilen , Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, akademik başarıya ulaşmış, mutlu ve sosyal bir birey olarak topluma kazandırmak misyonumuz olacaktır. Yine ingilizce konusundaki başarımızı yeni dönemde daha farklı, geliştirilmiş yöntemlerle daha da üst seviyeye çıkaracağız.

BİZE DESTEĞİNİ VEREN HERKESE TEŞEKKÜR

Bizlere desteğini hiç esirgemeyen, her zaman yanımızda kalan siz değerli velilerimize, yönetici kadroma, öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilir; yeni vizyonumuz ve misyonumuz ile 2016/2017 yılında herkese başarılan dilerim” Dedi.

 

Yedincigünhaber –Özden DEMİRCİ

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑