whatsapp

Güncel

EN BORÇLU BELEDİYELER AÇIKLANDI! 1. SIRADA KOCAELİ VAR

Hazine'nin 11 milyar 407 milyon lirası belediyeler olmak üzere 17.5 milyar lira alacağı var. Yerel yönetimler içinde en borçlu belediye 6 milyarı aşkın borcu ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir’in vadesi geçmiş borcu ise

8 Ağustos 2018 Saat: 09:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.143 kez okunmuştur

EN BORÇLU BELEDİYELER AÇIKLANDI! 1. SIRADA KOCAELİ VAR
EN BORÇLU BELEDİYELER AÇIKLANDI! 1. SIRADA KOCAELİ VAR

Hazine Müsteşarlığı'nın son açıkladığı verilere göre, 30 Haziran itibarıyla belediyelerden toplam 11 milyar 407 milyon lira alacağı bulunuyor. Bu rakamda en büyük pay 6 milyar 39 milyon lirayla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Türkiye'nin en borçlu belediye başkanı” unvanına sahip. Tek başına en çok borçlu ikinci belediye ise Adana Büyükşehir Belediyesi. 

VADESİ GELDİ, AMA ÖDENMEDİ

Alacak stoku verilerine göre, Hazine’nin 30 Haziran itibarıyla özel ve kamu kuruluşlarından 17 milyar 531 milyon lira alacağı bulunuyor. Çoğunluğu mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) ait olan alacakların 3 milyar 989 milyon lirasının vadesi geçmiş durumda.

3 MİLYARLIK BORCUN VADESİ DE GEÇTİ

Hazine alacaklarının 11 milyar 407 milyon lirası mahalli idarelerden kaynaklanıyor. Mahalli İdareler'in toplam borcun 3 milyar 60 milyon lirasını vadesi geldiği halde henüz ödemediği görülüyor. Belediyeler içinde 6 milyar 39 milyon liralık borçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer alıyor. Üstelik bu borcun 3 milyar TL'lik dilimi vadesi dolduğu halde ödenmedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑