whatsapp

Yaşam

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Köşklüçeşme Mahallesi 546-547 Sokak sakinlerinin 2.sini gerçekleştirdikleri ve geleneksel hale getirdikleri sokakta iftar yemeği yoğun katılım ve okunan dualarla gerçekleşti.

19 Haziran 2016 Saat: 14:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.959 kez okunmuştur

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Geçtiğimiz yıl sadece üçbeş komşunun evlerinde pişirdikleri yemeklerle kendi sokaklarında kurdukları iftar sofralarında oruçlarını açan mahalle sakinleri katılımın artması ile bu yıl 546-547 sokağı kaplayan ikram masalarında 130 kişi birlikte oruçlarını açtı.

SOKAK İFTARINA ÖNCÜLÜK ETTİLER

Geleneksel hale gelen bu organizasyona öncülük eden 547 sokak sakinlerinden Murat Bulut, Musa Günay, Şennur Bulut, Elvan Günay,Hasan Tosun, Gülbitti Aydın,Hatice Aydın,Şahin Yılmaz ve Okan Aydın’ın çaba ve gayretleri ile bu sene biraz daha büyüyen sokak iftarında mahalle sakinlerinden Davut Eraslan hoca ve Nail Canbek’in okuduğu dua ile oruçlarını birlikte açan mahalle sakinleri evlerinde hazırladıkları özel yemek çeşitleri ile aynı sofrayı mübarek günün huzuruyla birlikte paylaştılar.

BAŞKAN KÖŞKERDE ZİYARET ETTİ

Yerel idarelerin yaptığı iftar yemeklerine rağmen aynı mahallede bir birlerine yakın sokaklarda oturan komşuların dayanışması ile organize edilen iftar yemeğine aynı sokaklarda ikamet eden yaklaşık 130 kişinin birlikte iftar etmesi sağlandı. Komşu iftarına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  bir başka mahallede verilen belediye iftarı dönüşünde katıldığı komşular arası sokak iftarında bir süre komşularla sohbet etti tatlı yiyerek ziyaretini gerçekleştirdi. Başkan Köşker, “kendi sokaklarında güzel bir dayanışma örneği veren, kendi imkanları ile bu güzel günlerin feyzine eren herkesi ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi. İftar yemeğine ayrıca Köşklü çeşme mahalle muhtarı Mehmet Özdemir’de katıldı, Muhtar Özdemir,“Güzel bir dayanışma herkesi kutluyorum” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Seneye gerçekleşecek iftar yemeği için şimdiden kolları sıvayan ve 4 sokağı ve daha fazla alanı kaplaması düşünülen programda komşularla birlikte her yıl hedeflerini büyüteceklerini söyleyen organizasyonun öncülerinden Murat Bulut, “ Burada biz bir aileyiz,senede bir defa aynı gün aynı kazanda kaynayan yemeklerle mübarek günün mutluluğunu birlikte yaşama ve o heyecanı birlikte paylaşmaktan başka hiçbir amacımız bulunmamaktır, bizimle birlikte gönlünü ortaya koyan, emeği geçen herkese teşekkür ederim”.dedi.

YEDİNCİGÜNHABER – Özden DEMİRCİ

Sokak iftarıyla bir birleri ile daha çok samimileşen aynı sokak insanlarının bir vesile kaynaştığı bu anlamlı günün mübarek Ramazan olmasına rağmen gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet eden ve geçmişi yad ederek çaylarını yudumlayan komşular seneye daha çok hazırlık yapacaklarını dile getirdiler.

www.yedincigunhaber.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑