whatsapp

Yaşam

EWA kuluçka programının sonuçları açıklandı

Tarım ve gıda sektöründe erken aşama kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı (EWA) kuluçka programının, 2021 yılı sonuçları açıklandı.İSTANBUL (İGFA) - Avrupa İnovasyo...

16 Aralık 2021 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 205 kez okunmuştur

EWA kuluçka programının sonuçları açıklandı
EWA kuluçka programının sonuçları açıklandı

Tarım ve gıda sektöründe erken aşama kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı (EWA) kuluçka programının, 2021 yılı sonuçları açıklandı.

İSTANBUL (İGFA) - Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT)'nin alt oluşumu olan EIT Food liderliğinde oluşturulan EWA programının Türkiye ayağında, gıda ve tarımda dönüşüm yaratacak inovatif çözümlere sahip 13 kadın girişimci değerlendirmeye alındı.

Aslıhan Çoban meyve suyu üreticilerinin atıklarını antioksidan yapıdaki hammaddeye dönüştürülerek hammadde ihtiyacının karşılanması ve atıkların değerli malzemeye dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandıran Oxypome ile 10.000 Euro'luk büyük ödülün sahibi oldu.

Aygen Savaş Alkan ise tarım ürünleri ile mikroalgleri eşzamanlı olarak yüksek su ve hasat verimliliğiyle yetiştiren Kybele's Garden girişimi ile program kapsamında 2. seçilerek 5.000 Euro'luk ödüle layık görüldü.

Türkiye'de Foodback, Impact Hub İstanbul ve Topraktan kurumları ile işbirliği sonucu gerçekleştirilen EWA programına katılan diğer kadınlar ve projeleri ise şunlar oldu:

Ayşe Sultan Kurt – Bionova – Bionova gıda endüstrisinde açığa çıkan gıda atıklarının katma değerli ürünlere dönüştürülmesini sağlamaktadır.

Elif Nisa Güler, Şeyma Alan – ConFarm – ConFarm, taze ve sağlıklı yiyecekler sunmak için evlerden beton meydanlara kadar her yere kurulabilen özel saydam konteynırlarda hidroponik üniteler üretmektedir.

Aylin Kalafatoğlu  – Dr. Aronia – Dr. Aronia, Aronia meyvesi üretmekte ve bu meyveyi çeşitli ürünlere dönüştürmektedir.

Esra Kübra Elden, Rabia Nart – Foodpier – Foodpier, sağlıklı ve özel beslenme tercihleri için yapay zekaya dayalı yüksek düzeyde kişiselleştirilmiş sipariş uygulamasıdır.

Simge Kayapınar – FoodSciComm – FoodSciComm, gıda ve beslenme alanında bilim ve toplum arasındaki uçurumu kapatmak için akademi, gıda endüstrisi ve paydaşlarını bir araya getirip iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen; yeni nesil, güvenilir, bilimsel ve anlaşılır bilgileri tüketicilere doğru iletişim yöntemleri ile iletmeye yardımcı bir sosyal girişimdir.

Ebru Gülşah Güven – Lunch Factor – Lunch Factor; ofisler ve çalışan kişiler için kaliteli malzemelerle hazırlanmış özelleştirilebilir, sağlıklı ve paketli öğle yemeği servisi yapmaktadır.

Elif Özcü, Merve Yetiş – MALTY – Malty; hammaddesinde bulunan maltlanmış tahıllar ve geri kazandırdığı malt posası ile ürünlerini zenginleştiren sürdürülebilir bir gıda markasıdır.

Merve Atalay – MAPLA – MAPLA, gıda atıklarından biyoplastik ve kompost gübre üretimi yapmaktadır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑