whatsapp

Güncel

FATİHİN OTAĞI SATILIĞA ÇIKARILDI

Gebze’nin tarihi bir değeri daha ranta kurban gitmek üzere. Çağ açıp, çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet’in Otağ kurduğu ve Doğu seferi sırasında 1481 yılında hayatını kaybettiği Hünkar Çayırı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

20 Nisan 2016 Saat: 10:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.075 kez okunmuştur

FATİHİN OTAĞI SATILIĞA ÇIKARILDI
FATİHİN OTAĞI SATILIĞA ÇIKARILDI

Mülkiyeti Devlet Malzeme Ofisi’ne ait olan ve içerisinde Hünkar Çayırı’nın da bulunduğu 195 bin metrekarelik alanın Resmi Gazete’de 23 Mart’ta yayınlanan ilanla satışa çıkarıldığı görüldü. Ne bir iddia ne de bir duyum olan bu tarihi skandala sessiz kalınırsa Evlad-ı Fatihan diyarı elimizden uçup gidecek.

TARİHİ REZALET
Bir dönem Gebze, Çayırova, Darıca ve Tuzla arasında sınır kavgalarına yol açan Hünkar Çayırı’nın 2020 yılına kadar özelleştirme yoluyla satışı söz konusu. Ancak Gebze kamuoyunda bu satıştan ya hiç kimsenin haberi yok ya da göz yumuluyor. Gebze’nin en önemli tarihi değerine, ecdat yadigarına bile bir kentin sahip çıkamaması başlı başına tarihi bir rezalet. Ankara’da dönen bu satış olayı Gebze’nin sahipsiz olduğunun en önemli göstergesi.

SATIŞ ŞİMDİLİK DURDURULDU!
Başta Kocaeli Valiliği’nin büyük önem verdiği Hünkar Çayırı için Gebze Belediyesi’nin sosyal donatı alanlarıyla dolu proje hazırladığı biliniyor. Gebze Belediyesi böyle bir proje hazırlığı yürütürken, Özelleştirme İdaresi’nin  Devlet Malzeme Ofisi’ne ait bu alanı satmak istemesinin arkasında ki gerekçeler merak ediliyor. Her ne kadar satışın şimdilik durdurulduğu öne sürülse de Resmi Gazete’de satışın iptal edildiğine dair ilan yayınlanması gerekiyor. Bu ilan yayınlanmadığı sürece tarihi alan için tehlike devam ediyor. Böylesine önemli bir konuma sahip Hünkar Çayırı’nda dönen rant oyunları kafalarda soru işareti bırakıyor. Başta Bakan Fikri Işık olmak üzere, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Kocaeli ve Gebze kamuoyunu bu tarihi skandalın önüne geçmeye davet ediyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑