whatsapp

Güncel

FENERBAHÇE KAMPÜSÜNÜ GEBZE’YE KURACAK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Gebze Denizli Köyü'nde yapmayı planladıkları Fenerbahçe Spor Kulübü Gebze 3 Temmuz Spor Akademisi A takımı tesislerinin arazisini gezdi.

18 Kasım 2016 Saat: 09:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.518 kez okunmuştur

FENERBAHÇE KAMPÜSÜNÜ GEBZE’YE KURACAK
FENERBAHÇE KAMPÜSÜNÜ GEBZE’YE KURACAK

Araziyi gezen ve basın mensuplarına tanıtan Aziz Yıldırım'a Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Kocaeli Amatör Sporlar Kulübü Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Denizli Mahalle Muhtarı ve Denizlikoyuspor Kulübü Başkanı Nejat Araba eşlik etti.

ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Gezi sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe adına bugün için tarihi günlerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Dün akşam Fenerbahçe Üniversitesi meclisten geçti. Hem de iyi bir şekilde geçti. Bütün partilerin desteği ile. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza Sayın parti başkanlarına ve Genel kurulda bu kanunun yasalaşması için oy veren değerli milletvekillerine Fenerbahçe camiası ve camiam adına teşekkür ediyorum. İnşallah, üniversite bu ülkeye yetiştireceği gençler ile gelecek nesillerle bu ülkenin idaresinde bulunan gençlerimiz olacaktır. Kısa zamanda binamız ile gereken çalışmalarımızı yapacağız. Silivri'de başlayarak hayata geçireceğiz. Sonra da İstanbul'da çalıştığımız arazi var. Onların üzerinde binalar yaparak üniversiteyi kampüs haline dönüştüreceğiz. Şimdiden hem Türkiye Cumhuriyeti'ne hem de Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun diyelim" dedi.

'10 YIL İÇİNDE BURAYA YERLEŞMİŞ OLURUZ'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Şimdi burada bulunma amacımız gelecekte 5 ve 10 yıllık planları içinde İstanbul’un ve Türkiye’in gelişimine uygun olarak bütün Fenerbahçe branşlarını bir araya taşımak bunları bir yerde tutarak kampüs halinde 3 Temmuz Kampüsü olarak spora katkı sağlamak ve onların ihtiyaçlarını tesis anlamında sağlamak için bu araziyi Gebze’nin 8 km arkasındaki bu araziyi satın aldık. Diğer arkadaşlar ile beraber planlamayı yapacağız. Bu planlama sonucunda buranın imar durumunu diğer kanunen yapmamız gereken yaptıktan sonrada burada çalışmalara başlayacağız. Burada büyük imkanla ilk etapta 10 tane çim saha gözüküyor. Alt yapılar geliyor futbol takımı olduğu gibi geliyor. Bu bir senede değil 5 yıllık ve 10 yıllık plan içerisinde geliyor. Diğer bütün branşlardaki sporcularımızında burada çalışmaları için imkanlar oluşturulacak. Kapalı salonlar, yüzme salonları, boks salonları ve atletizm ile ilgili pistler diğer ihtiyaçlar yapılacak. Buradaki amacımız 10 yıl sonra İstanbul’un ve Türkiye’nin gelişimine uygun olarak bir yapılanmaya, bir gelişim sağlamak bunun hayırlı olmasını diliyorum. Haziran ayında sahalar ile yapımına başlarız. Gelecek olan yönetimler buraya katkı sağlarlar. 5-10 yıl içinde tamamlanmış olur. Ekonomik şartlara bağlıdır. 10 yıl içinde Fenerbahçe buraya yerleşmiş olur. Yollar bittiği zaman stattan buraya 40 dakikaya yakın gelmiş oluruz” diye konuştu.

YILDIRIM'DAN DERBİ YORUMU

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonu oynanacak olan Galatasaray derbisi için ise, "17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek" dedi. 17 senedir Galatasaray'a evlerinde yenilmediklerini vurgulayan Yıldırım, "17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek. İnşallah, 18, 19, 20 sene devam eder. Şunu söyleyeyim, derbi centilmence geçsin. Galip gelen biz olacağız. 'İyi oynayan kazansın’ falan yok, Fenerbahçe kazanacak. Hoca ve oyuncularla dün akşam beraberdik. herkes hem psikolojik olarak hazır hem de maçın bilincinde. Kaybettiğimiz puanları bu maçları kazanarak telafi edeceğiz" şeklinde konuştu. Galatasaray'ı en kötü zamanlarında bile farklı yendiklerini hatırlatan Yıldırım, "6 Kasım 2002'de Galatasaray'ı Kadıköy'de 6-0 yendik. Biz en kötü dönemimizde çıktık 6-0 kazandık. 6 defa gittik 6 gol attık, yendik. Önemli olan seyirciyle sporcuların bütünleşmesi. Bu bütünleşme sağlanırsa, hangi şartta olursa olsun yeneriz" diye konuştu. Sakat futbolcularının hatırlatılması üzerine Aziz Yıldırım, "24 kişilik kadroya sahip olduklarını ve Hollandalı yıldızın yerine forma giyecek oyunculara sahibiz" diye cevap verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑