whatsapp

Güncel

FİLLİ BOYA'DAN ANLAMLI PROJE KADINLAR BOYACILIĞA EL ATIYOR!

Filli Boya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, kadın iş gücünü geliştirmek amacıyla yürüttüğü ‘Filli Kadın Ustalar’ projesi başladı.

27 Ekim 2016 Saat: 09:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.415 kez okunmuştur

FİLLİ BOYA'DAN ANLAMLI PROJE KADINLAR BOYACILIĞA EL ATIYOR!
FİLLİ BOYA'DAN ANLAMLI PROJE KADINLAR BOYACILIĞA EL ATIYOR!

Firmanın Gebze’deki üretim tesislerinde 15 kadın boyacı kursiyere eğitim başlattı. 35 saat boyacılık eğitimi alan kadınlar sertifika ile iş hayatına atılacaklar. Hedef, bu yıl 300 kadın ustaya eğitim vermek. Projenin açılış törenine katılan Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ulvi Yılmaz, eğitim boyunca kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer ödemesi yapılacağını ve 35 saatlik eğitimin ardından sertifika verileceğini söyledi. Törene İŞKUR Gebze Şube Müdürü Ayhan Kutlu da katıldı.

300 KADINA BOYA EĞİTİMİ VERİLECEK

'Filli Kadın Ustalar' projesi kapsamında gerçekleşen eğitimler Gebze’de başladı. 24-28 Ekim tarihlerindeki eğitimde kadın usta adayları A’dan Z’ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyor. Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yaratan Filli Boya, 'Filli Kadın Ustalar' projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı. Filli Kadın Ustalar projesiyle bu yıl 300’e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor.

BAŞVURULAR İŞKUR’A

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Tekirdağ ve Van)  gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dâhil edilmesiyle genişletildi. Bu kapsamda yakın dönemde Aydın, Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul, Kayseri ve Mersin illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise Adana, Balıkesir, Erzincan, Erzurum, İzmir, Konya, Manisa ve Kütahya illeri eğitimleri ise tamamlandı. Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor. İSA TURHAN

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑