whatsapp

Yaşam

Finansmana erişim ve rekabetçilik sorunu masada

Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği ve 150 bin ihracatçının çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi Bölgesel İhracat Buluşmaları kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri üyeleriyle buluştu. Sonrasında İzmir’in ihracatt...

18 Ocak 2025 Saat: 12:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 36 kez okunmuştur

Finansmana erişim ve rekabetçilik sorunu masada
Finansmana erişim ve rekabetçilik sorunu masada

Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği ve 150 bin ihracatçının çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi Bölgesel İhracat Buluşmaları kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri üyeleriyle buluştu. Sonrasında İzmir’in ihracatta gururu firmalar ziyaret edildi.

İZMİR (İGFA) - TİM Yönetim Kurulu’nun Pınar Et ile başlayan ziyaret programı, Aliağa’da Socar Türkiye Tesisleri ve İzmir Demir Çelik A.Ş. ziyaretiyle tamamlandı.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve TİM Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlere; Birliklerimizi temsilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Ömer Celal Umur, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep eşlik etti.

Ayrıca Türk Eximbank, Türk Ticaret Bankası ve İGE A.Ş. tarafından “İhracatçılar İçin Finansman Desteği” konularında da bilgi paylaşımları yapıldı.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “2025’e 280 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık. Yani bu yıl ihracatımızı yaklaşık yüzde 7 artırmayı hedefliyoruz. Biraz önce bahsettim. 2024’te özellikle bazı sektörlerde rekabetçiliğimiz zarar gördü. Bu yıl aynı şekilde devam etmemeli. Hiç değilse bu yıl enflasyonla kurun paralel hareket etmesi gerekiyor. Enflasyonla mücadele tamam. Ama sanayiyi de unutmamalıyız. Üretimi ve ihracatı destekleyecek politikaların hızla devreye alınması gerekiyor. Aksi takdirde üretim ve ihracatımız sürdürülebilir olma özelliğini kaybeder. Bu da ekonominin lokomotifi olan ihracatın yavaşlaması anlamına gelir. Elbette böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyoruz.   Dolayısıyla 2025’te enflasyonla kurun paralel hareket etmesi gerekiyor. Bu bizim yüksek kur istediğimiz anlamına gelmiyor. Aksine hiçbir zaman böyle bir talebimiz olmadı.” diye konuştu.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑