Pandemiye bağlı değişimlerin çoğunun geçici olduğu düşünülse de yeni normalin ne zaman ortaya çıkacağı halen iş gücünde de belirsizliğini koruyor.İSTANBUL (İGFA) - ManpowerGroup, pandeminin neden olduğu belirsizlik ortamında hem i...
Pandemiye bağlı değişimlerin çoğunun geçici olduğu düşünülse de yeni normalin ne zaman ortaya çıkacağı halen iş gücünde de belirsizliğini koruyor.
İSTANBUL (İGFA) - ManpowerGroup, pandeminin neden olduğu belirsizlik ortamında hem işverenlere hem de çalışanlara rehberlik edecek raporunu yayımladı.
2022 yılının iş gücü ortamına derinlemesine bir bakış sunan raporda, iş gücü piyasasını şekillendiren 20 trende yer verildi.
Çalışanların isteklerinin sıralandığı raporda; yüzde 49'unun daha iyi bir refah düzeyi için başka bir şirkete geçeceğini söylediği kaydedilirken, 10 çalışandan 3'ü tükenmişliği önlemek için daha fazla ruhsal sağlık günü istediği, 10 kişiden 4'ünün hangi günlerde uzaktan çalışacaklarını seçebilmek ve bu günleri her hafta değiştirme esnekliğine sahip olmak istediği, 4 çalışandan 3'ünün yaptıkları iş ile ilgili motive ve tutkulu hissetmek istediği ortaya çıktı. Çalışanların yüzde 64'ünün günlük çalışmalarının bir parçasının toplumun iyileşmesine yardımcı olmasını istediği kaydedildi.
Kadınların yüzde 51'i kariyer beklentileri konusunda pandemi öncesine göre daha az iyimser olurken, yüzde 57'si ise mevcut işlerinden iki yıl içinde ayrılmayı planladıklarının belirlendiği raporlamada, 100'den fazla çalışanı olan kurumların yüzde 76'sının harici işe alımlarda yetenek ve kişilik testleri gibi değerlendirme araçlarını kullandığı belirlendi.
Dünya çapında 5 kurumdan 1'i, IT proje yöneticileri, yazılım geliştiriciler, siber güvenlik analistleri, yapay zekâ ve makine öğrenmesi uzmanları da dahil olmak üzere nitelikli teknoloji yeteneği bulmakta zorlandığı ortaya çıktı.
Raporun tamamına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.